Manifestatie-expert Leila Claassens: Rock je intenties in 2024

24 januari 2024 | Columns, Inspiratie

Yep, het is zover! We zijn zomaar het nieuwe jaar binnengerold, en man, die frisse winterlucht brengt helderheid en rust met zich mee. Dit is het moment om lekker diep in onszelf te duiken en te connecten met al die diepe inspiraties, verlangens en intenties.

Eerst moet ik je nog iets vertellen… Ik ben echt een megafan van Bob Marley. Eén van zijn awesome quotes hangt met zijn foto in mijn kantoor en die wil ik met je delen: “Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you’re living?” – De eerste keer dat ik deze zin las, kreeg ik gewoon overal kippenvel.

Als we de behoefte voelen om naar binnen te keren, sluiten we vaak even onze ogen, toch? Maar, als je echt iets wilt zien, moeten die ogen juist wagenwijd open. Dus, laten we onszelf niet voor de gek houden. Als jouw huidige situatie niet helemaal is zoals je wilt, is het tijd voor verandering. Keer naar binnen, maar open die ogen voor de waarheid en gooi die koers om als dat nodig is. Het is nooit te laat voor wat positieve verandering. You’ve got this!

Een nieuw jaar, een nieuw begin, nieuwe intenties. Intenties zijn echt wel wat anders dan die typische voornemens of doelen. Terwijl doelen keihard zijn en gericht op succes, zijn intenties vaak zachter, persoonlijker en meer lifechanging op de lange termijn.

Wat is het verschil tussen een intentie en voornemen?
Een intentie is eigenlijk een soort liefdevolle belofte aan jezelf om de geest en het hart te laten samenwerken. Het is als een shift die je subtiel afstemt op die innerlijke stem, je weet wel je intuïtie. Het is niet zo’n keihard voornemen dat je aanspoort om radicaal te veranderen of een bepaald doel te bereiken. Intenties zijn niet meetbaar en meer gericht op zaken als, innerlijke rust, zelfliefde, je zoektocht naar de waarheid, het mededogen en al jouw hartverlangens.

Om zo’n intentie te begrijpen, is het goed om voorbeelden te zien van wat mensen zoal als intentie neerzetten. Hier zijn een paar die ik zelf heb gezet in de afgelopen jaren. En, wie weet haal jij hier wat inspiratie uit voor jouw eigen intenties voor 2024!

High vibe intenties
Ik heb de intentie om:

 • mededogen te tonen aan degenen om me heen
 • zelfliefde te beoefenen
 • dagelijks vrede in mijn hart te vinden
 • mezelf te omarmen zoals ik ben
 • dankbaar te zijn voor wat ik heb
 • mijn creativiteit aan te boren
 • de tijd te nemen
 • geduldig te zijn
 • in contact te komen met de natuur
 • te leiden door een voorbeeld te zijn voor anderen
 • van mijn lichaam te houden
 • los te laten wat me niet langer dient
 • aanwezig te zijn in het hier en nu
 • mijn pad te vertrouwen om zich te ontvouwen zoals het bedoeld is
 • te leren luisteren naar en vertrouwen op mijn intuïtie.

Dus, dat zijn een aantal van mijn intenties van de afgelopen tijd. Misschien haal jij hier wat inspiratie uit voor jouw eigen set intenties. Pak pen en papier, noteer wat in 2024 bij jou past en creëer jouw intentie-setting moment.

Mijn 6-stappen Ritueel plan
Okay, let’s break it down, want je vraagt je vast af: “Hoe doe je dat dan, zo’n intentie-setting moment?” Lees even mee, dit is mijn persoonlijke 6-stappen Ritueel plan. Dus, een intentie-setting moment is eigenlijk zo’n klein feestje dat je inricht om je intentie te planten en tot leven te brengen. Hier gaan we:

 1. Creëer jouw Zen Zone: Creëer een chill plekje, zo rustig mogelijk, zonder afleiding. Het kan zelfs een simpele hoek zijn en zet er wat heilige items zoals kaarsen, kristallen en andere fijne dingen bij. Ga comfy zitten, sluit je ogen en ontspan je hele lichaam om naar binnen te keren.
 2. Een Intentie Vinden: Een intentie vinden die resoneert met je innerlijke stem en pad. We hebben allemaal zo’n innerlijke wijsheid (oftewel intuïtie), maar soms luisteren we er niet naar. Dit is het moment om die externe ruis te dimmen, zodat je die intentie echt kunt horen. Neem hiervoor zoveel tijd als je nodig hebt.
 3. Angst en twijfel loslaten: Soms lijkt die intentie een ver-van-je-bed-show, maar no worries, niks is onbereikbaar als je hart en geest meedoen. Met een paar diepe, langzame inademingen en uitademingen, laat je eventuele angst of twijfel los tussen jou en je visie. Doe dit 3-4 ademhalingen lang en laat alles los.
 4. Helderheid Vinden: Herhaal nu die intentie in je hoofd. Relax je schouders, kaak, en voorhoofd, en visualiseer je intentie. Zie het duidelijk voor je, alle facetten van je intentie, breng het aan het licht, en herhaal het langzaam 10-11 keer.
 5. Visualisatie van je manifestatie: Laat je verbeelding de vrije loop en zie voor je hoe je intentie tot leven komt. Als het gaat om mededogen, stel je dan voor hoe je dat liefdevolle gevoel verspreidt naar iedereen om je heen. Als innerlijke rust jouw intentie is, visualiseer dan hoe je moeiteloos in flow door het leven gaat, in al die dagelijkse situaties. Houd deze krachtige visualisatie minstens 5 minuten vast en zie het voor je als een film die afspeelt.
 6. Schrijf je Intentie op: Open voorzichtig je ogen, houd je intentie vast, en pak je dagboek of gewoon pen en papier. Schrijf die intentie op, precies zoals je het in je hoofd herhaalde. Laat het stromen en schrijf over alles wat in de weg staat en hoe je dat gaat tackelen. Schrijf er maar lekker op los. Ik begin vaak ook te tekenen (niet dat ik dat goed kan) maar hier en daar wat krabbelen is juist heerlijk bevrijdend.

Boom, dat was het! Mijn ritueel is klaar. Soms kies ik er nog voor om naast kaarsen en kristallen, wierook zoals sandelhout, palo santo en salie als onderdeel van mijn ritueel te gebruiken. Maar doe vooral wat natuurlijk voelt voor jou.

Het koesteren van je intentie
Okay, dus je hebt die intentie gezet, maar relax, je hoeft er niet te strak aan vast te houden of er 24/7 obsessief mee bezig te zijn. Je hebt het nu in jezelf geïntegreerd, en nu is het gewoon tijd om lekker aanwezig te zijn en mindful door het leven te cruisen. Just go with the flow! Je kunt je intenties gewoon in je hoofd herhalen wanneer je maar wilt. En een extra tip: wil je het nog dieper integreren en koesteren? Ga dan journalen, mediteren, doe aan yoga, maak een visionboard of breng gewoon wat tijd door in de natuur.

Wil jij weten hoe je jouw intenties visueel kan maken met een visionboard? Lees dan ons artikel

Zet je intenties en let’s rock it!

You have Successfully Subscribed!