Dit is hoe je met een vision board kunt manifesteren

21 maart 2024 | Manifestatie kennis

Dromen, wensen, en doelen, we hebben ze allemaal. Soms zijn het er zelfs zoveel dat het overzicht weg is. Want, hoe weten we dan welke verlangens we écht willen en dus willen manifesteren? Als wij zelf niet meer weten hoe ons droomleven eruit ziet, hoe weet het universum dan wat voor een mooie dingen het op ons pad moet sturen? Precies. Dat wordt lastig. We leggen je in onderstaand artikel uit hoe een vision board helpt bij het manifesteren van jouw mooiste leven. 

Om jezelf (en het universum) een handje te helpen, kun je een vision board maken. Door een vision board gaat je onbewuste op zoek naar de realiteit die hierbij past en maak je van jouw dromen, wensen en doelen werkelijkheid. Een krachtig middel om je te inspireren en te motiveren om jouw mooiste droomleven te manifesteren. 

Lees ook: Magische Creatiedoos Workshop

Maar eerst, wat is een vision board?
Een vision board is een creatieve en inspirerende collage waarin je jouw droomleven, diepste wensen en mooiste doelen in beeld brengt. Door middel van plaatjes, quotes en tekst sta je stil bij de dingen die jij wilt manifesteren. Een vision board houdt je scherp door in één oogopslag te laten zien hoe jouw mooiste droomleven eruit ziet. Zo hoef jij niet constant je dromen, wensen en doelen te herhalen, maar geeft je vision board je de richting én focus die je nodig hebt.

Hoe werkt dit dan?
De wet van aantrekkingskracht is machtig sterk, maar werkt niet zo simpel als mooie plaatjes, quotes en tekst op papier te plakken. Maar, zoals de wet van aantrekkingskracht zegt, waar jij je aandacht op richt, dat groeit. Door hier bewust van te zijn en je gedachten met aandacht te sturen, kan jij jouw eigen realiteit creëren. Een vision board gebruik je dus eigenlijk als een richtingaanwijzer voor je gedachten. Onbewust zit jouw eigen gemaakte vision board in je hersenen geprint en creëer jij langzaam maar zeker de realiteit die jij op jouw vision board hebt gevisualiseerd. Nu ben je klaar om jouw dromen, wensen en doelen (onbewust) te manifesteren!

 Nog een paar laatste tips 

  • Durf te dromen én te kiezen. Droom groot, ook al lijkt het nog zo onmogelijk, maar kies alleen voor datgene waar je hart écht sneller van gaat kloppen. 
  • Herhaal het proces. Om zo een goed mogelijke up-to-date versie van je vison board te hebben, maak je na verloop van tijd een nieuwe. Gebruik de oude versie om terug te blikken op je behaalde doelen.
  • Creëer vanuit de juiste intentie. Maak je vision board vanuit de intentie om jouw mooiste droomleven te realiseren. Vanuit dankbaarheid en positieve gedachten en emoties en zie jezelf al leven zoals op je vision board. 
  • Wees specifiek. Laat de kenmerken van je dromen en doelen terugkomen op je vision board en wees zo specifiek mogelijk. Hoe meer details, hoe beter. 
  • Focus op de wat. Het doel van jouw vision board is om jouw mooiste droom leven te visualiseren. Maak je niet druk hoe je dit gaat bereiken, maar focus alleen op wat er bij jouw mooiste droomleven hoort. 

Lees ook: De kracht van super foods: een boost voor jouw energie en daarmee jouw manifestatiekracht

You have Successfully Subscribed!