MANifesteren met Frans: ‘Het mooiste wat ik ooit manifesteerde is mijn eigen coachingspraktijk’

20 februari 2023 | Inspiratie, MANifesteren

Het zijn voornamelijk vrouwen die naar de voorgrond treden met hun verhaal, maar ook mannen manifesteren. Bij de rubriek MANifesteren vragen we elke maand een man het hemd van zijn lijf over zijn leven en de rol van manifesteren daarin. Deze maand het woord aan Frans die zijn eigen coachingspraktijk heeft gemanifesteerd.

Man: Frans
Leeftijd: 49
Beroep: werkte jarenlang in de logistiek maar startte afgelopen jaar zijn eigen life coachingspraktijk

Hoe ziet een dag uit jouw leven eruit?
‘Ik sta doordeweeks elke dag op om zeven uur waarna ik meteen begin met een meditatie van zo’n twintig minuten. Een fijn begin om de dag te starten. Na een rustig begin van de dag loop ik naar buiten en geef ik m’n drie kippen een handvol graan. Meestal loop ik daarna een rondje hard en start ik vervolgens met m’n werkdag. Rond een uur of vijf stop ik met werken. In de avond vind ik het fijn om af te sluiten met een meditatie of podcast, of om te lezen in bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkelingsboeken of natuurlijk het Manifestatie Magazine.’

Hoe speelt manifesteren voor jou een rol?
Manifesteren is voor mij een levensstijl. Ik leef vanuit vertrouwen. Ik stel mezelf de vragen: Waar wil ik heen? Wat zijn mijn intenties? Met die antwoorden neem ik stappen in m’n leven. En vanuit daar heb ik vertrouwen in de toekomst.’ 

Wat is het mooiste dat je manifesteerde?
M’n eigen coachingspraktijk Four Seasons Life Coaching. Vorig jaar nam ik ontslag na jarenlang werkzaam te zijn in de logistiek. Het was geen makkelijke keuze om weg te gaan bij de veiligheid die maandelijks m’n salaris betreft. Maar ik miste voldoening. Nu doe ik wat ik écht leuk vind, namelijk mensen coachen. Mijn coachingspraktijk is mijn mooiste manifestatie.’

Hoe kwam je tot dat besef?
‘Voor m’n oude baan was ik op een beurs in Frankrijk. Ik kwam daar in contact met een lifecoach. Best bijzonder dat zij daar liep op een beurs over logistiek. Dat moest gewoon zo zijn, daar geloof ik heilig in. Ik ben met haar een coachingstraject ingegaan en zij hielp mij meer bewust te zijn van wie ik ben en waar ik sta. De beperkende overtuigingen – wie zit er op mijn advies te wachten of wie kan er wat met jouw advies – schudde ik van mij af. Na die coaching durfde ik m’n eigen keuzes te maken en vanuit vertrouwen m’n coachingspraktijk op te zetten.Ik besefte dat ik mensen wilde helpen om ze hetzelfde te laten doormaken als dat ik deed: weer terugkomen in de flow en vanuit daar keuzes maken die bij je passen en zo de kwaliteit van je leven verhogen.’

Het zijn voornamelijk vrouwen die naar de voorgrond treden met hun verhaal, maar ook mannen manifesteren. Daarom de rubriek MANifesteren. Heb jij in je omgeving andere mannen die ook manifesteren?
‘Steeds meer ja. Laatst sprak ik met m’n beste vriend en hij sprak zijn ontevredenheid uit over z’n baan. Bij mij ziet hij een positieve verandering sinds ik ontslag nam bij mijn oude baan, dat wil hij ook. Ik laat zien hoe ik leef en benoem wat mij dat opbrengt. Bij hem merk ik al kleine veranderingen waarbij hij beseft: het kan ook anders. Maar ik ben geen leraar en dat wil ik ook niet zijn. Ik hoop anderen te kunnen inspireren.’

Avondje borrelen in de kroeg, hebben jullie het dan over bewuster leven en manifesteren?
‘Tien jaar geleden hadden we echte jongenspraat, maar nu merk ik dat de onderwerpen wat dieper gaan. De gesprekken gaan niet specifiek over manifesteren maar wel over een leven vol vertrouwen. Ik merk dat m’n vrienden er ook steeds meer voor openstaan om te luisteren naar de onderwerpen waar ik mij nu meer mee bezighoud. Misschien is dat ook de leeftijd. Steeds meer mannen gaan rond hun vijftigste nadenken over hun leven, hun werkpositie. ‘Is dit het nou,’ vragen ze zich af.’ 

We kunnen het ons voorstellen dat het soms lastig is om in een bepaalde situatie te komen waarin je stereotypering merkbaar is waarbij mannen alleen maar stoer moeten zijn en niet praten over spiritualiteit en gevoel. Hoe sta jij daarin?
‘Ik begrijp dat mensen dat zo zien. Die stereotypering gaat járen terug. Vroeger werd mij verteld dat ik niet moest huilen, want jongens moesten stoer zijn. Ik merk dit terug in de maatschappij. De meeste mannen vinden manifesteren nog zweverig, maar dat hoeft het niet te zijn.’

Wat is jouw grootste droom, wat wil je nog manifesteren?
‘Graag wil ik de relatie met mijn dochter verbeteren. Ik zou graag met haar een mooie, grote reis willen maken. Dat zou mijn grote droom zijn. Ik zou haar graag willen laten zien hoe ik in het leven sta, namelijk vol vertrouwen.’

Boekentip van Frans:
Beziel je leven (Negen spirituele principes om alles uit het leven te halen wat erin zit). Er zitten taaie hoofdstukken in, maar daar moet je even doorheen, want het boek is echt prachtig. Het boek samengevat in één zin: We zijn allemaal één. We willen allemaal hetzelfde. We zijn op zoek naar verbinding. Mooi om te realiseren. Na het lezen van het boek sta ik veel dichterbij mezelf. Ik leef niet meer vanuit stress of angst, maar vanuit rust.’ 

Meer lezen? Lees ook: MANifesteren met Arjan: ‘Naast mediteren stond ik ook feestend op een festival’

You have Successfully Subscribed!