Manifesteren – jouw woorden, emoties en gedachten hebben krachten

16 april 2022 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Manifesteren – jouw woorden, emoties en gedachten hebben krachten

Met jouw woorden, emoties en gedachten manifesteer jij jouw realiteit, jouw leven. Waarom?

Alles in onze wereld bestaat uit trillingen, uit frequenties. Dat is voor ons gek om te bevatten, want we zien geen trillingen of frequenties. We zien een tafel, een stoel, een persoon. We zien geen trillingen. Maar kijk eens naar het ons bekende licht. Licht heeft een frequentie. Licht reist door de lucht in golfbewegingen met lange en korte golven. Kleuren die wij zien – rood, blauw, paars – zijn verschillende frequenties van het licht. Rood licht trilt met een lagere frequentie, langzamer dus, dan blauw licht. Maar de kleuren die wij zien, zijn een zeer gering gedeelte van het gehele elektromagnetische spectrum. We kennen namelijk ook nog ultraviolet licht, röntgenstraling en gammastraling aan de ene kant van het spectrum en infrarood, microgolven en radiogolven aan de andere kant van het spectrum. Kunnen we dat licht en die straling zien? Nee, maar het is er wel.

Zouden onze gedachten en emoties dan ook een frequentie kunnen hebben waardoor ze als golven door de lucht reizen? We kunnen onze gedachten en emoties niet ‘zien’. Maar ja, het grootste gedeelte van het lichtspectrum kunnen we ook niet zien, dus dat zegt niets. Stel even dat dat zo is, hebben positieve gedachten dan een andere frequentie dan negatieve gedachten? En hebben positieve emoties een andere frequentie dan negatieve emoties?

Kijk eens wat er gebeurt met jouw lichaam bij positieve en negatieve gedachten en gevoelens. Kijk ook eens wat er gebeurt met je gezondheid bij positieve versus negatieve gevoelens. Er is heel veel wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van positieve gedachten op je gezondheid en andersom. Er zijn ook onderzoeken dat als mensen geblinddoekt zijn en er zit een persoon tegenover ze die verschillende emoties laat zien, dat ze dan nog steeds geblinddoekt de emoties van een persoon tegenover zich kunnen bepalen. Of misschien beter gezegd: kunnen voelen. We ‘stralen’ iets uit met onze gedachten en emoties. Loop maar een ruimte in waar net een flinke ruzie is geweest. Dat ‘voel’ je direct.

Manifesteren – alles is trilling

Alles in onze wereld bestaat uit trillingen, uit informatie. Jouw gedachten, jouw emoties, zijn ook trillingen. Jij zendt dus ook trillingen uit. Wat je uitzendt, trek je via het kwantumveld aan en manifesteer je in jouw leven. Als jij dus zaken aantrekt op basis van wat je uitzendt, als jij een soort magneet bent met jouw gedachten en emoties, wat is dan handig? Een positieve emotionele staat of een negatieve emotionele staat?

Een positieve emotionele staat is dus nuttig om te manifesteren wat jij wilt. Hoe langer jij in een positieve staat kunt blijven, hoe langer jij als een magneet positieve zaken je leven manifesteert. Maar dat is niet altijd makkelijk. We worden regelmatig door een externe gebeurtenis uit onze positieve staat ‘gehaald’. Iemand zegt iets wat ons raakt. Iemand anders doet iets wat we niet prettig vinden. We komen in een situatie die we niet leuk vinden, enzovoort. Maar als jij die magneet bent, zou dat iets kunnen zeggen over jouw trilling op dat moment? Zou het iets kunnen zeggen over wat jij als frequentie uitzendt? Kijk maar naar kinderen om je heen. Als jij niet lekker in je vel zit, gestrest of geïrriteerd bent, zijn de kinderen om je heen dan relaxed? Meestal niet. Je komt in een vicieuze cirkel. Jij bent al moe, gaan die kinderen ook nog lastig doen!

Worden we dus door een externe gebeurtenis uit onze positieve staat gehaald of trekken we het zelf aan? Wat het ook is, jij hebt zelf te allen tijde een keuze hoe je ergens op reageert. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want ons onbewuste systeem heeft al een reactie gegeven op een gebeurtenis voordat we het doorhebben. Ondanks dat het je onbewuste is dat bepaalt, ben jij dat wel zelf. Het is onderdeel van jou. Zodra je je bewust bent van een onprettige staat heb je de mogelijkheid om daar verandering in aan te brengen. Is dat altijd makkelijk? Nee. Maar het kan wel. Kies dus bewust jouw reactie. Heeft je onbewuste al in een split second gereageerd, en ben je daar eigenlijk niet zo blij mee omdat het je uit je fijne positieve staat haalt, zoek dan bewust naar mogelijkheden om dat weer om te buigen. Net als je overtuigingen ben je ook qua emoties al gedeeltelijk geprogrammeerd. Maar je kunt deze veranderen door je gedachten en emoties te trainen zodat je manifesteert wat jij wenst.

Hulpmiddelen om te manifesteren: affirmaties, visualisatie en vision board

Om je hierbij te helpen:

  • Affirmaties:

Formuleer een aantal fijne affirmaties die je dagelijks opzegt. Affirmaties zijn korte zinnetjes zoals ‘ik ben gelukkig’ of ‘ik ben succesvol’. Zorg dat ze positief geformuleerd zijn en gebruik geen woorden zoals ‘niet’ – in plaats van ‘ik ben niet meer ziek’ gebruik je ‘ik ben gezond’. Hang ze ergens op waar je ze elke dag ziet.

  • Visualisatie:

Visualiseer hoe je je wilt voelen. Het mooie aan ons brein is dat het geen onderscheid maakt tussen de werkelijkheid of dat we in ons hoofd ergens over dromen. Hoe vaker jij visualiseert hoe jij wilt dat je leven is, hoe eerder het naar je toekomt. Je trekt dan met je gedachten, je visualisatie, jouw energie, jouw trilling, jouw realiteit aan.

  • Vision Board:

Maak een bord met mooie plaatjes die jou een goed gevoel geven. Plak er mooie zinnetjes bij die jou helpen om in een fijne emotionele staat te zijn. Hang het op een plek waar jij het regelmatig ziet. Onderzoek heeft aangetoond dat ook als je het onbewust ziet, het effect heeft op hoe jij jezelf waardeert.

Tekst: Linda Dronkers

Linda Dronkers-Steijn is oprichter en hoofdredacteur van Manifestatie Magazine en auteur van het boek Golven van geluk, dat de wetenschap achter manifesteren op begrijpelijke manier uitlegt.