Manifesteren en het placebo effect

8 maart 2022 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Ken je het? Het is al door vele wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Als je denkt dat je beter wordt omdat je een (nep) medicijn of (fictieve) medische behandeling hebt gekregen, dan ga je je ook beter voelen. Vrijwel iedereen kent het placebo effect, maar we doen er meestal vrij weinig mee. Want wat denk en/of zeg jij als je een griepje voelt aankomen? “Hmm ik word ziek”, of “Ik voel me vandaag wat minder, maar morgen ben ik weer kip lekker!”, of …?

Ben jij je bewust van je (onbewuste) gedachten op je gezondheid? En dat niet alleen, ben jij je überhaupt bewust van je (onbewuste) gedachten gedurende de dag? Waarschijnlijk niet, want circa 95% van wat we denken en doen, doen we onbewust, aldus neurowetenschappers. Maar gedachten hebben niet alleen effect op je gezondheid. Ze hebben effect op vrijwel alles; succes, geluk, rijkdom, enzovoorts. Dat is de basis van manifesteren. Manifesteren begint bij je bewust worden van het effect van je gedachten en je gevoelens. Om je vervolgens bewust te worden welke gedachten en emoties je hebt gedurende de dag. Als je daar bewust van bent, kun je bewust verandering aanbrengen en manifesteren wat jij wenst (ipv vanuit je onbewuste gedachten).

Kortom, je gedachten en emoties hebben effect op jouw leven. Je mind is super krachtig!

Hoe zet jij het in? En heb jij ook het placebo effect ervaren?

Door: Linda Dronkers-Steijn

Linda Dronkers-Steijn is oprichter en hoofdredacteur van Manifestatie Magazine en auteur van het boek Golven van geluk, dat de wetenschap achter manifesteren op begrijpelijke manier uitlegt. Wil je meer weten over het effect van jouw gedachten op je leven en hoe manifesteren werkt? Dan is het boek Golven van geluk een aanrader. Lees ook: 4 misvattingen over manifesteren

 

You have Successfully Subscribed!