Manifestatie-expert Leila Claassens: ‘Spieren kweken door naar de sportschool te staren? Dan stond mijn klapstoel allang bij de voordeur van Basic-Fit’

2 april 2024 | Columns

Magische domper: Alleen maar positief denken

Ah, positief denken. Die eeuwige zonneschijn in je geest, het idee dat, zolang je maar gelooft dat alles Kumbaya is, het universum je zal belonen met een oneindige stroom aan geluk en succes. Ik hoor vaak: ‘Ja maar, als ik positief denk, dan moet het allemaal goedkomen. Zo werkt de Wet van de Aantrekkingskracht en dat is wat The Secret toch ook zegt?’ Laat ik, jouw Manifestatie Mentor, je maar gelijk uit je droom helpen. Alleen maar positief denken is alsof je probeert te zwemmen in een zee van marshmallows. Het klinkt leuk, maar je komt geen meter vooruit. Sorry…maar iemand moet jou de waarheid vertellen.

Lees ook: Manifestatie-expert Leila Claassens: ‘Het universum is een energieke pitbull – het ruikt onmiddellijk of je het meent’

Ik ben een positief ingesteld persoon. Ik zie overal mogelijkheden en niks is voor mij onmogelijk, maar…… met alleen maar positieve gedachten zou ik nu niet in mijn gemanifesteerde droomhuis wonen of in mijn droomauto rondcruisen . Daarvoor is er toch wel meer nodig. Ik vertel je straks wat dat is, maar eerst deel ik een paar misverstanden op een rijtje.

Misverstand #1: Positief denken is krijgen wat je wilt
Eerst – en met nadruk – het idee dat alleen maar positief denken je exact brengt wat je wenst. Vergelijkbaar met het geloven dat je door enkel naar de sportschool te staren, spieren kweekt. Was dat maar zo, dan had ik mijn klapstoel allang bij de voordeur van Basic-Fit neergezet.

Misverstand #2: Positief denken lost alles op
Alleen maar positief denken kan leiden tot wat ik graag noem “positieve ontkenning” – het proces waarbij je zo gefixeerd raakt op het positief blijven, dat je de realiteit uit het oog verliest. Problemen worden niet opgelost door ze te negeren of door er simpelweg een happy sticker op te plakken.

Misverstand #3: Positief denken zorgt dat de manifestaties sneller komen
Veel mensen behandelen de Wet van Aantrekkingskracht alsof het een magnetron is: je stopt je wens erin, drukt op de knop en wacht tot het piepje afgaat. Maar hier is het ding: het universum heeft geen ‘snelkook’-functie.

Maar, wat moet je dan wel doen? Mijn tweede naam luidt niet voor niets Spiritueel op Sneakers.
Ja, je hoort het goed. Ondanks mijn diepe duik in de wereld van spiritualiteit, energie en de kunst van manifesteren, houd ik mijn voeten stevig op de aarde geplant. Met andere woorden, ik breng mijn dagen niet door met alleen maar navelstaren of wierook branden, en ik weet echt niet bij elke nieuwe maanfase hoe je moet staan of zitten. Ik heb spiritualiteit voor mezelf simpel, toegankelijk en praktisch gemaakt, zodat het moeiteloos past binnen de hectiek van het dagelijks leven als getrouwde vrouw, moeder van drie pubers en ondernemer.

 Tip 1: Actie, actie en nog eens actie
Het universum houdt van een go-getter. Dromen en wensen zijn prachtig, maar zonder actie zijn ze als zaadjes zonder water. Ons droomhuis is werkelijkheid geworden, doordat ik, bovenop alle andere ondernomen stappen, op een belangrijk moment de moed vond om iets te doen wat ik normaal nooit zou doen: aanbellen bij wildvreemden – maar daarover in de volgende column meer. Ik voelde aan alles dat dit het moment was om in actie te komen, een gevoel zo sterk dat ik het niet kon negeren. Zo’n soort actie, genomen op het perfecte moment, noemen we “Inspired Action”.

Tip 2: Wees authentiek
Omarm het volledige spectrum van je emoties. Het is oké om niet altijd oké te zijn. Ik heb ook echt wel eens van die dagen waar ik niet positief ben. Ik zou op dat soort moment het liefst mezelf ook achter het behang willen plakken. Maar door het erkennen van mijn angst, frustratie, en teleurstelling weet ik daarna precies wat er nodig is om vooruitgang te boeken. Het is hetzelfde als accepteren dat je verdwaald bent en eindelijk je Google Maps erbij pakt.

Lees ook: 4 misvattingen over manifesteren

Tip 3: Geduld is een schone zaak
Om te manifesteren heb je naast het concreet maken van je manifestaties ook geduld, toewijding en een gezonde dosis humor nodig. Ik heb ontdekt dat het universum op zijn eigen klok werkt en niet via mijn Google Calendar. Dus terwijl het universum voor mij bezig is, blijf ik toegewijd aan mijn acties, heb ik ondertussen veel fun en vertrouw ik op het proces.

Yep dat was hem, het bitterzoete van manifesteren. Manifesteren vereist dus meer dan alleen maar positief denken; het vraagt om actie, toewijding, en ja, soms zelfs het omarmen van je negatieve emoties om echte, zinvolle verandering teweeg te brengen.

Let the magic happen!

Leila Claassens (46, getrouwd en heeft drie tieners) is Self-Care Leadership Expert, Manifestatie Mentor en eigenaar van haar bedrijf Manifest Your Dreamlife. Leila heeft een Self-Care methode ontwikkeld waar je op een praktische manier leert connecten met je ware essentie, zodat je jezelf, bedrijf, team en relaties naar The Next Level kunt manifesteren, zonder schuldgevoel of opgebrand te raken. Wil je meer kennis horen van Leila? Op 1 maart 2024 organiseert ze in Breda een Manifestation Mastery Live dag, waar ze duikt in geheimen, do’s en don’t op je dromen werkelijkheid te laten worden. Meer informatie lezen over manifesteren? Check hier alle andere artikelen.

Fotocredit; @caroladoornbosfotografie

You have Successfully Subscribed!