Willemijn Welten legt uit: het verschil tussen een speciale relatie en een heilige relatie

4 juli 2023 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Willemijn Welten is manifestatie expert, vergevingscoach, spreker en auteur van Manifesteren kun je leren en  Wonderen manifesteren. Voor haar nieuwste boek Wonderen manifesteren liet ze zich inspireren door Een cursus in wonderen. De Cursus veranderde haar leven. Willemijn behandelt in elke editie een inzicht uit de Cursus. In de zesde editie legt ze uit hoe je van een speciale een heilige relatie maakt, maar eerst willen we weten wat het verschil is tussen deze twee relaties.

Volgens Een cursus in wonderen is alles een relatie. Je hebt een relatie met alle mensen om je heen, maar ook met bijvoorbeeld geld, eten, je huis, je baan of spullen. Ook heb je een relatie met alles wat jij wenst, bijvoorbeeld met de baan die je nog gaat krijgen. Je hebt zelfs een relatie met dit magazine: je vindt er wat van, je hebt het van een bijzonder iemand gekregen, jezelf gegund en ga zo maar door. Wat ik zo tof vind hieraan, is dat je dus elk moment van de dag in een relatie zit, en je elk moment de kans hebt om je hart voor iets of iemand een beetje meer te openen. Letterlijk álles geeft je de mogelijkheid om dichterbij liefde te komen.

Heilige relatie versus een speciale relatie 
In een relatie verbinden bijvoorbeeld twee personen zich om te groeien. In Een cursus in wonderen lees je over een heilige relatie en een speciale relatie. Een heilige relatie is gebaseerd op de stem van jouw hart en een speciale relatie op de stem van jouw ego. In een heilige relatie ervaar jij jezelf en de ander als compleet en heel. Vanuit de heelheid is er verbinding. Er is een onvoorwaardelijkheid in geven en ontvangen. In de heilige relatie is er geen ‘als ik jou dit geef, dan geef jij mij dat’. Er is een vorm van gelijkwaardigheid. In een speciale relatie verwacht je een wederdienst, iemand staat dan bij je in het krijt. Of je verwacht dat de ander jou een heel en beter gevoel kan geven. Er is een afhankelijkheid, als de ander jou iets geeft dan voel jij je gelukkiger.

Je herkent het verschil tussen een heilige en een speciale relatie aan de intentie. We zouden allemaal graag willen zeggen dat we alleen maar heilige relaties hebben, maar in bijna elke relatie is er wel een moment dat je uit angst handelt. Misschien reageer je wel eens op een trigger als je te lang met je familie bent, wil je weleens dat je partner een leegte opvult, of kan je je heerlijk ‘verwennen’ met een drankje en een hapje om even te ontladen. Als je de intentie hebt om er een heilige relatie van te maken, dan kan dat. De intentie van een heilige relatie is om elkaar vanuit liefde te zien. Een speciale relatie is vaak een ‘als … dan’ relatie. Dus als ik meer geld heb, dan kan ik vrij nemen. Of als ik een partner heb, dan kan ik op vakantie. Als ik niet drink tijdens de feestdagen of etentjes dan ben ik ongezellig en word ik gek aangekeken. Een mooi voorbeeld van een speciale relatie vind ik (onbewuste) verslavingen, zoals aan eten, alcohol, roken of social media. Ik denk dat we die allemaal wel herkennen. Iets wat jou (tijdelijk) een goed gevoel geeft, waar je afhankelijk van bent. Misschien wel meer dan je in eerste instantie denkt. Om een verslaving of de vorm van een relatie los te laten, gaat het er dus om dat je van de speciale relatie een heilige relatie maakt.

Het hele artikel van Willemijn Welten lees je in de zesde editie Happy healthy van Manifestatie Magazine. Bestel je meer
dan één editie? Dan betaal je géén verzendkosten én ontvang je stapelkorting: €12,12 p.s. voor twee en €11,11 p.s. voor
drie of meer. 

You have Successfully Subscribed!