Waarom je vaker op blote voeten zou moeten lopen

8 mei 2024 | Manifestatie kennis

Op internet verschijnen steeds vaker verhalen van mensen die de keuze maken om hun schoenen in de kast te laten. Daarnaast is het zeer normaal om in diverse delen van de wereld op blote voeten te lopen, zoals Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Vandaag is het de geen sokkendag. Een goed moment om eens te ervaren wat het inhoudt – en wat je ermee wint – om bare foot door het leven te gaan. 

Ik hoor je denken: geen sokkendag? Je zal je verbazen waarvoor we allemaal een feestdag hebben, waaronder dus de laat-de-sokken-uit-dag. Elk jaar op 8 mei is het zover en deze dag is bedacht door acteur Thomas Roy en zijn vrouw met als doel om je voeten vrij te maken van die lappen stof en je tenen wat frisse lucht te geven. Naast het luchten van die voeten, scheelt het ook nog eens wat wat en dat helpt het milieu weer een handje – of eigenlijk voetje. 

Lees ook: Zo maak je jouw huis feng shui-proof

Aarden
Met je blote voeten wandelen door de tuin of in het gras zorgt ervoor dat je gaat aarden. Direct contact van de huid met de aarde schijnt net zo belangrijk te zijn als zonlicht, lucht en voeding. Dit blijkt uit het boek Earthing: je lichaam aarden waarin wordt beschreven dat dit soort direct contact pijn en stress verminderen en de slaap en het immuunssysteem verbeteren 

Concentratie
Onderzoekers van de Universiteit van Bournemouth ontdekten dat kinderen die hun schoenen thuislieten meer lezen, meer ontspannen en beter geconcentreerd waren en ook betere resultaten haalden op school dan kinderen die wél schoeisel aan hun voeten hadden. Dit bleek na een jarenlange onderzoek van duizenden kinderen uit 25 verschillende landen. 

Spieren kweken
Het regelmatig lopen op blote voeten zorgt ervoor dat je andere spieren in je lichaam gebruikt en je evenwicht corrigeert. Spieren zullen zich sneller aanspannen en ontspannen. Dit maken ze niet alleen sterker, maar zorgt er ook voor dat het bloed sneller door je lichaam stroomt. 

Kleine disclaimer: doordat je voeten steeds meer het daglicht zien, worden ze ook blootgesteld aan allerlei bacteriën en schimmels. Altijd goed om je poten dus flink schoon te houden voor en na de wandeling en ze te verzorgen met een fijne crème. 

Lees ook: Dit is hoe je met een vision board kunt manifesteren

You have Successfully Subscribed!