Positive vibes met Niels: ‘Ik was als kind een enorme piekeraar, een strever en perfectionist’

19 november 2023 | Inspiratie, Interview

Wij spreken veel mensen die zich bezighouden met persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en de magie van manifesteren. Maar zelden zat er iemand tegenover ons die al zo jong zó waanzinnig gefascineerd was door deze materie en er zoveel over wist. Niels van den Broek (26), eigenaar van Positieve Vibes, staat ermee op en gaat ermee naar bed: letterlijk en figuurlijk, zoals we later zullen horen. Met zijn enorme following op instagram, challenges en een eigen webshop vormt Positieve Vibes een platform voor persoonlijke ontwikkeling dat Niels vooral laagdrempelig en toegankelijk wil houden. ‘Het liefst zou ik alles gratis weggeven, zo belangrijk vind ik het om zoveel mogelijk mensen te bereiken.’

In een oud bankgebouw in Roosendaal worden we ontvangen door Niels, in zijn net nieuw ingerichte kantoor. De plek waar hij de komende tijd wil werken aan nog meer impact met zijn bedrijf, maar ook de plek die hij liefst zo snel mogelijk weer verlaat: ‘Ik wil Positieve Vibes zo gaan inrichten dat ik overal ter wereld kan werken en dat alles toch gewoon doordraait. Ik zie mezelf al helemaal zitten op een terrasje in Marrakesh met mijn laptopje. Ik geloof dat het kan.’ 

Over manifesteren gesproken. Positieve Vibes bestaat nu twee jaar. Waar je vooral bekend om staat zijn je dagelijkse inspirerende quotes. Komen deze allemaal uit jouw eigen koker?
‘Jazeker, ik ben er de hele dag mee bezig en ik post ook meerdere keren per dag. Ik neem continu kennis op vanuit boeken, podcasts en YouTube-filmpjes van grote spiritueel leiders. De quotes komen vaak ‘binnen’ tijdens stilte, tijdens rustmomenten. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door het bos. Ik pak dat moment dan ook meteen om ‘m op te schrijven en vaak post ik ‘m snel daarna ook. Ik bereid posts nooit voor. Veel mensen denken dat ik op een dag gewoon honderd quotes verzin die ik verspreid in enkele weken post, maar dat is niet zo. De quotes bedenk ik à la minute. Dat voelt voor mij het prettigst en het meest oprecht. Ik post tegenwoordig ook inspirerende filmpjes waarin ik wat meer inga op de theorie van persoonlijke ontwikkeling en manifesteren. Ik vind het leuk dat ik hierin wat dieper op de materie in kan gaan.’

Je bent pas 26 jaar en hebt nu al meer dan honderdduizend mensen die jou om jouw kennis en inspiratie volgen. Hoe is dat zo ontstaan?
‘Ik was als kind een enorme piekeraar, een strever en perfectionist. Ik had ADD en heb tijdens mijn pubertijd een moeilijke tijd doorgemaakt. Ik kreeg verkeerde vrienden, ik blowde en het ging niet goed op school. Ik was niet gelukkig en zat behoorlijk met mezelf in de knoop. Op mijn negentiende kreeg ik een vriendinnetje en die heeft me aangespoord te stoppen met blowen. Ik voelde daardoor ineens meer helderheid en wist: dit moet anders. Ik wil het anders. Een vriend van me raadde me toen een boek aan: De edele kunst van not giving a f*ck, van Mark Menson. Dat was het moment dat mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling is aangewakkerd. Ik was toen 19. En hoe slecht ik me op dat moment ook nog voelde: ik geloofde dat het mijn missie was om me hierin te verdiepen en met mijn kennis mensen te inspireren en helpen. De ‘match’ was er gelijk. Het was een diep weten. Ik ben vervolgens compleet in de materie gedoken. Ik ging nog veel meer boeken lezen over hoe ons brein werkt, hoe gedachten werken en wat voor invloed die hebben op onze realiteit. Ik keek hele dagen YouTube-filmpjes van experts op dit gebied zoals Joe Dispenza en Tony Robbins, en ging het langzaamaan ook toepassen in mijn eigen leven. Ik merkte dat het werkte. Ik werd gelukkiger. En dat begon allemaal met bewustzijn. Bewustzijn van mijn eigen gedachtes, het feit dat ik ze kon sturen en daarmee invloed kon hebben op mijn leven, mijn gevoel en mijn geluk. Ik besefte dat ik die kracht kon gaan inzetten om mijn dromen waar te maken en te gaan creëren. In de jaren die volgden dompelde ik mezelf onder in de wereld van manifesteren en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Ondertussen maakte ik mijn havo af en volgde ik een HBO opleiding tot maatschappelijk werker. Ik ben nog steeds ZZP’er in de zorg en begeleid mensen in de gehandicaptenzorg, maar ik heb ook al twee jaar Positieve Vibes. Ik ga mijn werk in de zorg de komende tijd afbouwen en wil me volledig focussen op mijn eigen bedrijf.’

Lees het hele interview met Niels van den Broek in de achtste editie Freedom van Manifestatie Magazine.

You have Successfully Subscribed!