Oprichter Lief Leven Nanne van der Leer geeft tips om je hart te volgen: ‘Je kunt jezelf helen door jezelf te bevragen’

27 maart 2023 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Leven in lijn met je hartsverlangen: het geeft je bakken energie en een gevoel van voldoening, berusting en zingeving. Eenmaal die weg ingeslagen, wil je nooit meer anders. Makkelijk gezegd, niet zo makkelijk gedaan. Want we leren in ons leven voornamelijk op ons verstand te vertrouwen. Hoe maak je toch die stap? Hoe daal je af van je hoofd naar je hart? We spreken een ervarings-deskundige: Nanne van der Leer (33), oprichter van Lief Leven. Ze waagde in 2019 de stap en is daar nog iedere dag gelukkig mee. Ze deelt in onze derde editie Money money money haar verhaal en inspireert je om hetzelfde te doen. Hieronder geeft ze tips om je hart te volgen en jezelf te helen door jezelf te bevragen. 

NANNE’S TIP AAN LEZERS OM JE HART TE VOLGEN EN TE HELEN:
Bevraag jezelf, duik in je innerlijke wereld:
• Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?
• Waarom doe ik wat ik doe?
• Komt mijn motivatie om te doen wat ik doe van binnenuit, of doe ik het voor de buitenkant, om externe redenen? Uit angst of liefde?
• Hoe kijk ik aan tegen dingen als geld, status, (schijn)veiligheid?
• Wat kom ik brengen op deze aarde en wat kom ik halen?
• Waarin vind ik joy, waar heb ik plezier in?
• Kan ik daar meer mee gaan doen, kan ik er misschien zelfs geld mee verdienen, kan ik er anderen mee helpen?

Het zijn vaak blokkades die jou in een bepaald kader, in een bepaalde levenswijze of baan houden en die je ‘gevangen’ houden. Maar als je de innerlijke blokkades hebt gevonden, kun je ze aankijken, doorgronden en opruimen. Je kunt jezelf helen door jezelf te bevragen. Hierdoor ga je bewuste keuzes maken. Word nieuwsgierig naar jezelf en ga op ontdekkingsreis. Komt er toch twijfel of angst omhoog? Die mag je aankijken, want dán wordt het juist mooi en uitdagend. Dan ga je stappen zetten. En belangrijk om te onthouden: dat blijft gebeuren. Ook als je je ‘zielsmissie’ leeft en volledig je hart volgt kom je uitdagingen tegen. Dat proces ís het leven, dat mag je omarmen en aangaan. En praat er dan ook over met mensen, je hoeft het niet alleen te doen. Zorg goed voor jezelf, weet wat je waard bent. Schrijf, mediteer, kom in beweging, zoek de stilte op. Stilte is het belangrijkste wat er is. Zonder stilte kun je namelijk je hart niet horen.’

Het hele verhaal van Nanne over het volgen van je hart en het helen van jezelf lees in je in de derde editie Money money money van Manifestatie Magazine.Bestel je meer dan één editie? Dan betaal je géén verzendkosten én ontvang je stapelkorting: €12,12 p.s. voor twee en €11,11 p.s. voor drie of meer. 

You have Successfully Subscribed!