Moet manifesteren spiritueel zijn?

26 april 2022 | Inspiratie, Manifestatie kennis

‘Char, het wordt jou ook snel te spiritueel he’. Dit zei een vriendin tegen mij toen ik het had over de ‘spirituele’ taal die ik soms om me heen hoorde. Ik vond het al snel wat zweverig klinken allemaal en hierdoor haakte ik af. Zonde! Want manifesteren kan vanuit allerlei invalshoeken ingestoken worden waardoor het voor iedereen toegankelijk wordt. Je hebt namelijk de kwantumfysica invalshoek, de neurowetenschap invalshoek en de spirituele invalshoek. Zelf gebruik ik graag de combinatie van alle drie.

Door mijn achtergrond in de GGZ trek ik wel graag naar de neurowetenschap kant toe en vind ik dat manifesteren eigenlijk heel logisch uit te leggen is vanuit het ‘RAS-Filter’. De wet van aantrekking stelt: waar jij je op focust, verschijnt. Dus focus op wat je wél wil in plaats van niet en dan trek jij je verlangen naar je toe. Je Reticular Activating System (RAS), een onderdeel van ons brein, ondersteunt exact deze stelling. We krijgen als mens duizenden stukken informatie en prikkels per dag binnen. Te veel om allemaal te verwerken. Je RAS filtert de informatie hieruit en legt de focus op waar jij (on)bewust de meeste energie naar toe laat gaan. Denk hierbij aan wanneer je zwanger probeert te worden, er ineens overal om je heen zwangere vrouwen verschijnen. Of wanneer jij een specifieke auto wil kopen, je overal exact dat merk auto ziet rijden. Dit is je RAS. Daarom is het ook zo belangrijk om bewust de zaadjes in je RAS te plaatsen, zodat je hersenen en onderbewustzijn gaan aantrekken wat je wél wil. Wanneer je namelijk de overtuiging hebt ‘ik heb altijd pech’. Dan zegt je RAS filter ook: ok, is goed. En gaat bewijs zoeken dat jij altijd pech hebt. Om deze reden is het ook zo belangrijk om je gedachten en gevoelens te monitoren en bewust te worden van wat zich afspeelt in je onderbewustzijn. Manifesteren is namelijk voor een groot deel oude overtuigingen wissen en een herprogrammering van bekrachtigende overtuigingen in je onderbewustzijn plaatsen.

Mijn mening is dan ook: je hoeft helemaal niet spiritueel te zijn om goed te zijn in manifesteren. Ik ken personen die alles manifesteren op een moeiteloze manier die niet geloven in een Universum. Ze geloven wél in zichzelf en in hun visie. Ze nemen dappere actiestappen in de richting van die dromen en manifesteren op deze manier hun droomleven. Zonder ooit in een Universum geloofd te hebben. Maar! Maakt het je leven niet een stuk magischer wanneer je wel gelooft dat een Universum je ondersteunt? Absoluut! Want laten we eerlijk zijn. Er zijn gewoon onverklaarbare situaties wanneer je bewust met manifesteren werkt. Neem de signalen dat een manifestatie onderweg is. De dromen en visioenen die je krijgt. Je onderbuikgevoel die je ineens informatie doorgeeft dat je super enthousiast mag worden want er komt iets moois aan. Het gevoel hebben dat je ondersteund wordt door iets groters dan jijzelf. Dat is onverklaarbaar. En daar wil ik ook nooit een verklaring voor vinden. Laat mij de nuchtere heks maar lekker zijn.

Dus kies wat bij jou past. Ga lekker experimenteren. En onthoud. Manifesteren doen we iedere seconde van iedere dag. Het is wanneer je gaat geloven in dat jij hier bewust je eigen droomwereld mee kan creëren dat het leven echt magisch wordt.

Door Charlies Choice – Charlotte Meijvis

Wat vind jij is manifesteren spiritueel?

You have Successfully Subscribed!