MANifesteren met Luc: ‘Ik zie manifesteren als een scooterrit; wat mijn droom ook is, ik visualiseer mijn weg daar naartoe’

9 maart 2023 | Inspiratie, MANifesteren

Het zijn voornamelijk vrouwen die naar de voorgrond treden met hun verhaal, maar ook mannen manifesteren. Bij de rubriek MANifesteren vragen we elke maand een man het hemd van zijn lijf over zijn leven en de rol van manifesteren daarin. Vorige keer lazen we over Frans die zijn eigen life coachingspraktijk manifesteerde. Deze keer het woord aan Luc visualisatie.

Man: Luc
Leeftijd: 22
Beroep: ‘Op dit moment verdien ik mijn meeste inkomsten aan grafisch design, video’s editen en social media management. Daarnaast besteed ik al m’n tijd in het creëren van een eigen reis-community. Eigenlijk is mijn leven mijn beroep.’
Luc in een paar woorden? ‘Impulsief, creatief en een overthinker.’

Hoe ziet een dag uit jouw leven eruit?
‘Op dit moment saai. Over een paar weken vertrek ik naar Colombia, dus dan zien mijn dagen er wel anders uit. Nu sta ik op, drink ik koffie, maak ik een ontbijtje en ga ik aan het werk. De overige tijd vul ik in met brainstormsessies over hoe ik mijn eigen community wil uitbreiden. Voordat ik ga slapen mediteer ik, waarbij ik visualiseer wat voor leven ik wil leiden. M’n telefoon probeer ik voor het slapen niet meer te gebruiken.’

Je hebt je eigen reis-community waarbij je mensen helpt de stappen te zetten om daadwerkelijk op reis te gaan. Hoe is dat zo ontstaan?
‘Veel mensen vinden de route, die je aflegt van school door naar een vaste werkweek, wel prima, maar ik dacht alleen maar: nee, dat is niet prima. Ik wilde reizen, de wereld zien. Ook in mijn omgeving zag ik dit verlangen terug, maar veel mensen wisten niet waar ze moesten beginnen en dus zetten ze de stap niet. Dat vond ik zonde! Als jij een brandend verlangen hebt om een resultaat te behalen – of dat een eigen ijssalon in Italië is, of een koeienboerderij in Polen – dan gaat jou dat lukken. Het enige wat jou tegenhoudt zijn negatieve gedachtes die voortkomen uit angst. Nog nooit zei iemand tegen mij: maar stel je voor dat het wél lukt. Waardoor ik dacht: ik wil een community starten om mensen aan te sporen hun eigen pad te bewandelen. Ik begon op social media (@reizenmetluc) veel video’s te plaatsen met reistips en inmiddels zet ik samen met een andere reiscoach een online programma op voor een online community.’

Hoe ontdekte jij jouw pad?
‘Eerst ging ik op reis met mijn toenmalige vriendin. Elke dag waren we samen, waardoor we uiteindelijk beiden in de put raakten. Toen wilde ik al een community opstarten op mensen te helpen, maar achteraf besefte ik: dit was een uitvlucht. Ik wilde andere mensen helpen, zodat ik niet hoefde te kijken naar m’n eigen problemen. Dat loste natuurlijk niks op. Tijdens die reis was het Universum zo lief om een man op mij af te sturen in Koh Tao. Hij raadde mij aan naar een meditatieretraite te gaan.’

En ben je gegaan?
‘Ja, zeker. M’n mooiste meditatie-ervaring so far. Er zijn daar zeven verschillende meditatieruimtes. In het midden van de jungle in Thailand. De eetplek was hoog op een berg waar je de zonsondergang kon zien. Ik had weinig verwachtingen, maar dit overtrof alles. Ik spendeerde tien dagen in dat retraite, waarbij ik deze dagen geen telefoon gebruikte; dat vond ik heerlijk. Je komt in een bepaald ritme. Om vijf uur was de eerste meditatie. Hierna loop je door het dorpje om eten op te halen wat de mensen daar maken voor de monniken. Om elf uur was de volgende meditatie, waarna je ging lunchen. Om vijf á zes uur in de avond had je de derde meditatie.’

Wat voor inzichten deed je daar op?
‘De monniken leerden mij rust te vinden in mezelf in deze drukke wereld. Vaak streven we naar geld, succes, een partner. Maar, dat zijn allemaal externe factoren. Wat jij wil of denkt nodig te hebben gaat je niet gelukkig maken. Dat kan alleen jijzelf doen. Tijdens die retraite besefte ik dat ik mezelf was verloren tijdens m’n reis in een persoon die ik niet meer was. Door deze plek kon ik weer connecten met mezelf. Ik zou er graag nog een keer heen gaan.’

 Was dat jouw eerste meditatie-ervaring?
‘Nee, ik mediteerde al daarvoor. Het helpt mij om te voelen wat ik wil, wie ik ben en waar ik heen wil. Bijvoorbeeld: ik wil een busje huren en langs de westkust van Amerika reizen. Ik vraag mezelf tijdens het mediteren af: hoe zou ik me voelen als ik in die bus zit? Hoe zien die uitzichten eruit? Wat voor mensen kom ik tegen? Ik maak in de avond dan een kampvuurtje en dan probeer ik die hitte aan m’n handen te voelen, terwijl het er nog niet is. Dan manifesteer ik het.’

Hoe kwam je met manifesteren in aanraking?
‘Al van jongs af aan manifesteerde ik, maar toen wist ik nog niet wat het was. In de derde klas van de middelbare school werd ik gepest. Ik was een fantasierijk en creatief kind, waardoor ik spelletjes in mijn hoofd verzon. De plek in mijn hoofd was op dat moment leuker dan de realiteit. Ik creëerde een supermooi wereldje, waardoor ik mezelf beter voelde door een gedachte, door iets wat nog niet bestond. Uiteindelijk is het pesten na een jaar gestopt. Ik denk dat deze gebeurtenissen bijdragen aan wie je bent. Het had zo moeten zijn. Door deze ervaringen leerde ik mezelf deze manier van denken aan. Daar ben ik dankbaar voor.’

Was je altijd al bezig met het visualiseren en intenties zetten?
‘Ja, dat denk ik wel. Ik zie manifesteren als een scooterrit. Als ik op Bali op een scooter rijd dan is het complete chaos op de weg. Maar ik visualiseer dat ik met mijn rijtuig veilig aan de andere kant van de weg kom. Natuurlijk komen er soms negatieve gedachten oppoppen, want het blijft een gevaarlijke situatie waarbij iedereen als een malloot op de weg rijdt. Die negatieve gedachten zie ik als iets wat mij veilig houdt. Ze mogen er zijn, maar ik kies ervoor mij daar niet door te laten leiden. Wat mijn droom ook is, ik visualiseer mijn weg daar naartoe, en dat kan voor iedere situatie werken. Als jij jezelf elke dag programmeert met positieve gedachten en jouw dromen visualiseert, dan kom jij op een lijn met die frequentie. Het is als een radio die zoekt naar de juiste zender en bam: je favoriete liedje klinkt door de speakers. Maar je moet wel geloven en vertrouwen dat je manifestaties uitkomen.’

22 en al zó wijs. We kunnen ons voorstellen dat niet alle mannen van jouw leeftijd hier al mee bezig zijn. Hoe ga jij hiermee om?
‘Lastig! Ik zit nu in een periode waarbij ik merk dat ik misschien mensen moet loslaten waarmee ik niet op hetzelfde level lig. Als ik vertel dat ik dingen heb bereikt die ik manifesteerde, dan hoor ik: ah boeie, zweverige zooi. Die spirituele kant deel ik dus niet meer met al m’n vrienden. Vroeger probeerde ik ze het te laten begrijpen, en legde ik het uit in een taal die zij begrepen, maar nu laat ik het ook meer los. Maar, dat is soms wel lastig. Ik merk dat het fijn is om een groep om je heen te hebben die ook alles uit het leven wil halen en je support.’

Wat wil je nog manifesteren? Wat is jouw grootste droom?
‘Mijn grootste droom is om iedereen te helpen op reis te gaan en dit via mindset te verwezenlijken. Uiteindelijk lijkt het mij geweldig om een resort te beginnen, ergens in een Aziatisch land. Een plek dat zó supervet, mooi en luxe is, maar dan voor een zo’n laag mogelijke prijs. Een plek die bereikbaar is voor een zo groot mogelijke groep, ook voor mensen die het financieel moeilijker hebben. Ik word vrolijk van mensen die vrolijk zijn. Als je allemaal naar één plek gaat waar iedereen het naar z’n zin heeft, dan stroomt die energie; je frequentie verhoogt.’

Boekentip van Luc:
‘Feeling is the Secret van Neville Goddard is voor iedereen die naar zijn/haar gevoel wil luisteren.’

Wil jij met jouw verhaal in de volgende MANifesteren staan, of ken je mannen die dat leuk zouden vinden? Stuur ons vooral een mailtje via info@manifestatiemagazine.nl, of stuur een berichtje via Instagram @manifestatiemagazine.

You have Successfully Subscribed!