Manifestatiewijsheden van kids: Lana (8): ‘Volwassenen moeten wat blijer kijken, want dan voel je je automatisch fijner’

31 maart 2023 | Inspiratie, Manifestatiewijsheden van kids

Kids. Wat manifesteren betreft kunnen we nog wat van ze leren. Ze zijn puur in hun emoties en dromen grenzeloos. Zien weinig beren op de weg en fantaseren hele levensverhalen bij elkaar. Geloven in oneindige mogelijkheden en leven voluit. Veel volwassenen weten niet meer hoe dat moet. Gelukkig deelt Laura Langens – schrijfster van kinderboeken over manifestatiewijsheden van kinderen die zij interviewt over hun dromen.

Op een druilerige middag in mei worden Noah (8), Lana (8) en Isabelle (8) op een bankje bij een warme kachel gezet. Ze zijn een beetje nerveus, maar ik mag ze alles vragen en ze geven me goudeerlijke antwoorden. In het begin nog voorzichtig, maar al snel worden de mooiste verhalen, tips en adviezen uit hun hoge hoed getoverd. Ik vroeg ze: ‘Als jullie groots mogen denken en grenzeloos mogen dromen, wat zouden dan jullie wensen zijn?’

LANA
‘Dat het weekend de schooldagen zijn en de schooldagen het weekend. Maar ook dat we nog meer mogen spelen, want van spelen kun je ook leren!’ Noah en Isabelle knikken instemmend. Lana weet wat ze wil en ook haar toekomstige zelf heeft ze al helemaal uitgedacht. ‘Ik woon dan in een huis aan het water, misschien aan de Maas. Ik heb vier kinderen en een man. Ook ben ik dierenarts en reis ik de hele wereld over. Net als Freek Vonk en dan maak ik foto’s van vulkanen en het vrijheidsbeeld.’ Ze beweegt haar armen omhoog om te laten zien hoe groot de vulkanen zijn. Isabelle zit naast haar en kijkt bewonderend. Ook heeft ze nog een gouden tip voor volwassenen. ‘Ze moeten wat blijer kijken, want dan voel je je automatisch fijner in je buik. Vooral heel veel lachen.’ Samen met Noah en Isabelle komt ze tot de conclusie dat spelen ervoor zorgt dat je gaat lachen. En volwassenen spelen bijna nooit meer. Dat zouden we wat meer moeten gaan doen, aldus het drietal, want dan voel je je snel vrolijk. Waarmee volwassenen moeten spelen maakt niet uit. Dat mogen spelletjes zijn, maar verstoppertje, tikkertje of met poppen mag ook. ‘Gewoon iets wat je leuk vindt,’ zegt Lana.

Lees de andere inspirerende manifestatiewijsheden van Noah en Isabelle in de allereerste editie Joy van Manifestatie Magazine. Bestel je meer dan één editie? Dan betaal je géén verzendkosten én ontvang je stapelkorting: €12,12 p.s. voor twee en €11,11 p.s. voor drie of meer. 

You have Successfully Subscribed!