Manifestatiewijsheden van kids: Kai (7): ‘Steven Berghuis is mijn grootste held, want hij kan goed voetballen en is linkshandig’

31 juli 2023 | Inspiratie, Manifestatiewijsheden van kids

Kids. Wat manifesteren betreft kunnen we nog wat van ze leren. Ze zijn puur in hun emoties en dromen grenzeloos. Zien weinig beren op de weg en fantaseren hele levensverhalen bij elkaar. Geloven in oneindige mogelijkheden en leven voluit. Veel volwassenen weten niet meer hoe dat moet. Gelukkig deelt Laura Langens – schrijfster van kinderboeken over manifesteren – wijsheden van kids die zij interviewt over hun dromen.

Voor de vijfde editie Love heb ik drie jongens tegenover me, allemaal met een droom. Ze willen hun idool, hun held ontmoeten. Dat regelen we natuurlijk: want groot denken en grenzeloos dromen is een van de mooiste dingen die we kinderen mee kunnen geven. Er is zoveel meer mogelijk dan we denken!

KAI
Kai (7) heeft eigenlijk twee dromen, maar zijn allergrootste droom is om Steven Berghuis te ontmoeten. Als ik aan Kai vraag waarom dit zijn grote held is, is hij duidelijk: ‘Hij kan goed voetballen en hij is linkshandig.’ Berghuis is de rechtsbuiten van Ajax en dat is ook nog eens de lievelingsclub van Kai. Zelf zou Kai later als keeper bij het Nederlands voetbalelftal willen spelen. Als ik vraag of ik hem dan aan mag moedigen vindt hij dat goed. ‘Je mag dan ook wel in het pak van de mascotte,’ zegt hij lachend. Ik ben ook benieuwd naar zijn andere droom. ‘Karten bij de Formule 1,’ is zijn antwoord. ‘Net als Max Verstappen.’ Ook daar kon ik wel een rol krijgen. Namelijk de schroeven van de banden vervangen tijdens de pitstop. Kai kijkt me bedenkelijk aan. ‘Maar ik denk dat je wel nog even examen moet doen,’ voegt hij eraan toe.

Lees de andere grootse en grenzeloze dromen van Gijs en Mees over hun YouTube-idolen Rutger en Thomas in de vijfde editie Love van Manifestatie Magazine. Bestel je meer dan één editie? Dan betaal je géén verzendkosten én ontvang je stapelkorting: €12,12 p.s. voor twee en €11,11 p.s. voor drie of meer. 

You have Successfully Subscribed!