Manifestatiemethode: zo doe je Yoga nidra

24 april 2023 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Yoga Nidra bestaat oorspronkelijk uit een serie eeuwenoude meditatie-oefeningen om onder andere het zenuwstelsel te kalmeren, een intens diepe rust te ervaren, het lichaam zichzelf te laten genezen en alles in het hoofd op orde te brengen. Maar tegenwoordig wordt het ook ingezet om diepe verlangens vanuit diepe ontspanning te manifesteren.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een eeuwenoude meditatietechniek die je naar een ongekend diep niveau van rust brengt. De term Yoga Nidra komt uit het Sanskriet, de heilige schrijftaal voor onder andere het boeddhisme. Yoga: het pad waarmee je de relatie met jezelf en met al het leven ervaart. Nidra: de veranderende staat van bewustzijn, zoals: waken, slapen en dromen, waaronder gewaarwordingen, emoties, gedachten en beelden. Hoewel het woord ‘yoga’ doet vermoeden dat je (actief) gaat bewegen, is Yoga Nidra juist een vorm van rust. Je ligt namelijk – lekker in je bed of op de bank – en je luistert naar een begeleide meditatie van bijvoorbeeld House of Deeprelax. Hierin worden de volgende ingrediënten gebruikt:
• Ademhalingsoefeningen
• Ontspannings- en bewustzijnstechnieken
• Hypnose technieken en visualisaties

STAP 1
Ga liggen op een matje, de bank of in bed en zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden. Dit kan bijvoorbeeld door de sessie te doen vlak voordat je gaat slapen. Je ligt languit op je rug met je voeten iets uit elkaar, wat ruimte tussen je armen en je bovenlichaam en je hand-palmen omhoog. Je kunt eventueel een kussentje onder je knieën leggen. Zorg ervoor dat je deze houding op een volledig ontspannen manier kunt aannemen, het is namelijk de bedoeling dat je niet beweegt tijdens de sessie. Omdat je een tijdje stil ligt, is het slim onder een deken te gaan liggen zodat je het niet koud krijgt.

STAP 2
Zet de Yoga Nidra meditatie aan. De teacher begeleidt je en vraagt je om een ‘Sankalpa’: een intentie. Probeer niet te veel na te denken en kijk naar wat er omhoog komt. Wat heb je nodig? We geven je wat voorbeelden:
•Ik ben ontspannen
•Ik ervaar liefde en geluk
•Ik leef vanuit creativiteit en flow
Houd je Sankalpa kort, krachtig en in de tegenwoordige tijd. Yoga Nidra brengt je door ademhaling en focus door verschillende delen en lagen van het lichaam. Je wordt eerst heel rustig en stil. Je komt daardoor in een staat van bewustzijn waarin je belangrijke overtuigingen en angsten kunt loslaten. Vervolgens krijg je de kans om een diep verlangen te manifesteren en eindig je in de heerlijke deep sleep state. Hierin keert je lichaam keer op keer terug naar de meest pure staat van zijn en activeert daarmee het zelfhelend vermogen. Blijf je focussen en blijf alert op de stem van de teacher. Je zult ervaren dat het aan het einde van je Yoga Nidra sessie lijkt alsof je ‘wakker’ wordt. Dat is in zekere zin ook zo, maar er is ondertussen heel veel waardevols gebeurd!

STAP 3
Maak tijd voor een wekelijkse Yoga Nidra sessie, gun jezelf die diepe ontspanning, heling en manifestatiepower! Geniet ervan en manifesteren maar…

De tweede editie Dream Big staat nog naast meer informatie over Yoga Nidra boordevol andere leerzame, inspirerende en mooie artikelen. Bijvoorbeeld een groot interview met Rachel Siwaletti – ook wel bekend onder de naam de Huismuts, inspiratievragen aan Rolien Magendans en ook Willemijn Welten, Giel Beelen, Lou Niestadt en Nigel van der Horst kun je terugvinden in deze inspirerende editie. Bestel je er meer dan één? Dan betaal je géén verzendkosten én ontvang je stapelkorting: €12,12 p.s. voor twee en €11,11 p.s. voor drie of meer. 

You have Successfully Subscribed!