Manifestatie-expert Leila Claassens over het Piekermonster 

25 juli 2023 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Misschien ken je hem wel het geniepige Piekermonster. Het komt altijd opdagen op momenten dat we het niet kunnen gebruiken. Het probeert ons constant te belemmeren om onze diepste verlangens te manifesteren. Maar, weet je wat? We gaan dat Piekermonster verslaan en we laten zien wie hier de baas is!

Maar wat bedoel ik met het Piekermonster? Nou, het is eigenlijk gewoon een stel niet-constructieve gedachten die wild door ons hoofd dwalen. Ze blazen elke gedachte op, wat zorgt voor stress en angst. Herkenbaar? Wij gaan deze gedachten temmen en omvormen tot krachtige bondgenoten in ons manifestatieproces!

Als creator van jouw realiteit heb jij de macht om jouw dromen waar te maken, Maar dat Piekermonster probeert jou wijs te maken dat omstandigheden en andere personen jouw leven bepalen. Nee, nee, nee! We gaan die macht terughalen! Soms lijkt dat Piekermonster sterker dan wijzelf. Ik heb dat monster ook ervaren. Maar nu weet ik dat we het kunnen temmen en dat we ons manifestatieproces soepeler en met minder moeite kunnen laten verlopen. Dat is precies wat we willen, toch?

Laten we die overdenkende gedachten eens onder de loep nemen. Ten eerste, het is heel belangrijk dat jij je bewust wordt van de aanwezigheid van het Piekermonster. Als jij je gestrest en/of geïrriteerd voelt, last hebt van keuzestress of twijfels dan komt het wezen om de hoek kijken. Door je bewustzijn te vergroten zorg je ervoor dat het monster geen kans meer heeft om jou uit jouw flow te halen.

Om dit te bereiken, deel ik graag een paar trucjes met je:
1)    Uitdagen en omzetten. Ik daag mezelf uit om die piekergedachten steeds te transformeren in positieve en constructieve gedachten. Het is een spel dat we kunnen winnen als we er consistent aan werken!
2)    Ik herhaal de volgende zinnen: ‘Ik ben niet mijn gedachten. Ik ben een krachtig spiritueel wezen met een unieke missie in dit leven. Ik laat die gedachten niet bepalen wie ik ben. Ik omarm mijn ware kracht en zie de gedachten voor wat ze zijn – slechts voorbijtrekkende wolken.’
3)    Hart en geest in alignment brengen. Mediteren brengt mij in harmonie, waar mijn innerlijke kracht zich toont en ik vanuit daar kan creëren en manifesteren.
4)    Focus op het NU. Dit was voor mij nog wel het moeilijkste stuk. Want hoewel ik me probeerde te focussen op het nu, dwaalde mijn gedachten toch vaak af naar mijn to-do lijstje, want druk, druk, druk. Ik leerde om die overdenkende gedachten achter me te laten door het huidige moment te waarderen.
5)    Stap-voor-stap. Het liefst wil ik in één keer mijn dromen manifesteren. Maar de stap-voor-stap methode, waarbij je stapsgewijs aan de slag gaat met jouw droom, geeft mij vertrouwen. Het brengt mij dichter bij mijn dromen. Elke stap is essentieel, dus focus ik op het heden en laat ik alles zich ontvouwen zoals het moet.

En als je merkt dat het Piekermonster toch weer om de hoek komt kijken, dan is er één krachtig wapen dat je altijd bij je hebt: dankbaarheid! Door mijn zegeningen te tellen, verdwijnen negatieve gedachten als sneeuw voor de zon. Met een glimlach negeer ik dat negatieve wezen!

Laten we die piekerende gedachten niet meer ons manifestatieproces verstoren. Jij bent de creator van jouw dromen, jij hebt de kracht om te manifesteren wat je verlangt. En ik sta aan jouw zijde als jouw Manifestatie Mentor om je te begeleiden naar die plek waar alles mogelijk is!

Liefs,
Leila

Leila Claassens (46, getrouwd en heeft drie tieners) is Self-Care Leadership Expert, Manifestatie Mentor en eigenaar van haar bedrijf Manifest Your Dreamlife. Leila heeft een Self-Care methode ontwikkeld waar je op een praktische manier leert connecten met je ware essentie, zodat je jezelf, bedrijf, team en relaties naar The Next Level kunt manifesteren, zonder schuldgevoel of opgebrand te raken. Wil je meer weten over manifesteren? Lees de andere artikelen op de website!

You have Successfully Subscribed!