Manifestatie-expert Leila Claassens over de Wet van Vibratie

23 juni 2023 | Columns, Inspiratie

Als we het over manifesteren hebben dan komt vaak de Wet van de Aantrekkingskracht (The Law of Attraction) ter sprake. Kort uitgelegd: als jij positieve gedachten hebt dan trek je ook positieve ervaringen aan. Hetzelfde geldt voor negatieve gedachten, waarbij je negatieve ervaringen aantrekt. So far so logisch, toch? Waar we het niet vaak over hebben, maar wat megabelangrijk is bij het Manifesteren van je verlangens is de Wet van Vibratie (The Law of Vibration). De wereld van kwantumfysica – de wetenschap die zich bezighoudt met verschijnselen waarbij alles energie is. Energie is een trilling die op verschillende frequenties vibreert. Voor veel mensen klinkt dit zweverig, maar mijn middle name is niet voor niks Spiritueel op Sneakers. Ik zal het praktisch en down to earth maken, zodat je deze kennis kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.

Wat houdt de Wet van Vibratie eigenlijk in?
Volgens de Wet van Vibratie bestaat alles in het universum uit energie die voortdurend in beweging is. Van de allerkleinste atoomdeeltjes tot de sterrenstelsels. Alles heeft zijn eigen unieke vibratiefrequentie. Je kunt het vergelijken met een radiostation. Als jij bijvoorbeeld SoulFM wilt ontvangen, moet je jouw radio afstemmen op die frequentie. Doe je dat niet en staat jouw zendstation op 100%NL, dan zit je op een heel andere frequentie waardoor je andere muziek ontvangt. De kans dat je Barry White met z’n zwoele soulstem ontvangt op 100%NL is dan heel klein.

Een belangrijk aspect binnen de Wet van Vibratie is energetische resonantie, oftewel de trillingen en stromingen van energie tussen objecten die dezelfde of vergelijkbare frequenties hebben. Wanneer twee objecten met dezelfde frequentie in de buurt van elkaar zijn, beginnen ze op elkaar te reageren en wisselen ze hun energie uit. Dit geldt niet alleen voor fysieke objecten, maar ook voor emoties, gedachten en overtuigingen. Dit heeft directe invloed op ons dagelijkse leven. Zelfs als jij je er niet bewust van bent. Onze gedachten, emoties en overtuigingen hebben allemaal een bepaalde frequentie. Als je in een negatieve vibe zit, dan zal je ook meer negativiteit en moeilijkheden in je leven tegenkomen. Zit je in een constante positieve vibe dan is dit wat je in jouw leven vaker zal ervaren.

Hoe pas je de Wet van Vibratie toe in je leven?
Oké, je vibratie heeft dus direct invloed op je leven. Nu kun je bewust aan de slag gaan met het verhogen van jouw frequentie om positieve veranderingen, ervaringen en kansen aan te trekken. Hieronder lees je drie manieren die ik zelf toepas in mijn leven:

1. Bewustwording
Wees je bewust van welke gedachten, emoties en overtuigingen jij dagelijks hebt. Is het glas bij jou halfleeg of halfvol? Heb je een fixed mindset of een groeimindset? Denk je vooral in tekorten of in overvloed? Nog te vaak zie ik afgesteld staan op Sh*tFM (if you know what I mean). Als ik in een lage frequentie zit, (jaja, zelfs ik als positivo kan wel eens een bad day hebben) probeer ik mezelf daaruit te halen. Dan dans ik bijvoorbeeld op mijn lievelingsmuziek, luister ik naar een empowerende podcast of sta ik stil bij dingen waar ik dankbaar voor ben. Het geeft mij gelijk een positieve boost.

2. Positieve omgeving
Omring jezelf met mensen, activiteiten en plaatsen die je energie verhogen. Ik omring mezelf alleen met personen waar ik energie van krijg en waar ik blij van word. Dit geldt zowel voor mijn privéleven als mijn zakelijke leven. Ik heb vrienden, vriendinnen en zelfs samenwerkingen en klanten losgelaten die niet bijdragen aan mijn positieve vibratie. Door bepaalde ervaringen uit mijn leven kwam ik erachter dat mijn tijd erg kostbaar is. Deze geef ik dus het liefst uit aan dingen die mij blij maken. Wanneer ik naar een event ga, dan kan ik van een afstand voelen bij wie ik wel of niet moet zijn. Doordat ik positief ben ingesteld, omring ik mijzelf graag met ambitieuze en positieve mensen. Ik trek automatisch naar deze mensen toe en zij naar mij. Weet je waarom? Omdat je op dezelfde frequentie zit.

3. Visualisatie en affirmaties
Ik visualiseer en affirmeer mijzelf soms suf. Niet omdat ik niks beters te doen heb, maar omdat ik weet dat het werkt. Ik maak gebruik van visualisaties en positieve affirmaties om datgene wat ik wil manifesteren werkelijkheid te maken. Ik stel mij levendig voor hoe ik mij wil voelen en herhaal positieve affirmaties om mijn vibratie naar een hoger niveau te brengen.

Van Sh*tFM naar jouw droomleven manifesteren
En nu de grote vraag voor jou. Wat ga jij doen als het even niet zo lekker gaat en je ontdekt dat je afgestemd staat op Sh*tFM? Realiseer je dat alles in het universum energetisch met elkaar verbonden is. Door bewust te worden van je eigen vibratie en er actief mee aan de slag te gaan, verhoog je jouw frequentie, waardoor je positieve veranderingen in je leven kunt creëren. Want zelfs als je de Wet van de Aantrekkingskracht gebruikt is het belangrijkste hierbij de energie die jij hieraan meegeeft.  Door te begrijpen dat je een actieve rol speelt in het creëren van jouw realiteit, kan je veel beter bewuste keuzes maken die je helpen om jouw droomhuis, grote liefde of succesvolle business te manifesteren.

Leila Claassens (46, getrouwd en heeft drie tieners) is Self-Care Leadership Expert, Manifestatie Mentor en eigenaar van haar bedrijf Manifest Your Dreamlife. Leila heeft een Self-Care methode ontwikkeld waar je op een praktische manier leert connecten met je ware essentie, zodat je jezelf, bedrijf, team en relaties naar The Next Level kunt manifesteren, zonder schuldgevoel of opgebrand te raken. Wil je meer weten over manifesteren? Lees de andere artikelen op de website!

You have Successfully Subscribed!