Manifestatie-expert Leila Claassens: ‘Heb lef en onderneem actie, ook al voelt het als een duik in het diepe zonder zwembandjes’

3 mei 2024 | Columns

Manifesteren vraagt om lef

Op platforms als TikTok en Instagram lijkt het alsof iedereen praat over hoe gemakkelijk het is om te manifesteren, maar we moeten erkennen dat het niet zo simpel is als alleen maar positief denken en je krijgt wat je wilt.

Laat me je vertellen over mijn avontuur in het manifesteren van mijn droomhuis. Het begon allemaal dertien jaar geleden toen mijn man en ik beseften dat ons huis te klein was geworden voor ons gezin. Maar weggaan uit onze geliefde buurt? No way! We klampten ons liever vast aan onze straat, alsof het een gouden ticket was voor een reis naar ‘happyland’.

Lees ook: Leontine Ruiters over loslaten: ‘Elk probleem dat ik had met vriendjes of vriendinnen hield ik voor me

Dus begon ik te visualiseren als een pro. Ik zag ons al helemaal wonen, leven, slapen, eten in ons nieuwe paleisje, met ruimte zat voor iedereen. Maar ja, de huizenmarkt was als een slecht georganiseerd pretpark: duur en vol teleurstellingen. Op een zeker moment hadden we opnieuw een bezichtiging. Dit huis stond in een buurt vlakbij de onze en we waren echt onder de indruk. Hoewel er nog behoorlijk wat verbouwd moest worden, zagen we de potentie ervan. Maar toen drong het tot ons door dat als we dit huis zouden overwegen, we ons vertrouwde buurtje vaarwel zouden moeten zeggen.

Mijn intuïtie gaf me een schop onder mijn kont! Ik voelde dat als ik serieus was, ik nu moest handelen. Dus, met een flinke dosis ‘inspired action’, besloot ik simpelweg de straat op te gaan en te vragen of er binnenkort iemand zou verhuizen. We waren namelijk best bereid om even te wachten als ons droomhuis toevallig binnen nu en twee jaar in onze straat te koop zou komen te staan. Ik besloot mijn moed bij elkaar te rapen, want ik vond het megaspannend wat ik ging doen. Maar hé, je kunt niet gewoon achterover leunen en wachten tot je wensen als een soort magisch cadeautje uit de lucht vallen. Kom op, mensen, zo werkt het niet, zelfs niet als je positief denkt!

Dus daar stond ik dan voor de deur van de buren een paar deuren verderop om te vragen of ze binnenkort gingen verhuizen. Ik stond daar met knikkende knieën en een hart dat harder bonkte dan een techno-beat op volle toeren. En guess what? Ze overwogen inderdaad te verhuizen! Alsof het universum zei: “Hier heb je je kans, grijp ‘m!” Na een achtbaanrit van onderhandelingen en geduld (om maar in pretpark termen te blijven), waren we eindelijk de gelukkige eigenaren van ons droomhuis.

Dus, wat welke lessen haalde ik hieruit?

1) Visualiseer als een pro.

2) Vertrouw op je onderbuikgevoel, zelfs als je maag ervan gaat knorren van de spanning.

3) Heb lef en onderneem actie, ook al voelt het als een duik in het diepe zonder zwembandjes.

En hier is nog een grappig feitje: terwijl ik zat te dromen, dacht ik altijd aan een ander huis in de straat. Maar het universum stuurde me rechtstreeks naar ons huidige huis. Dus, houd je ogen open en laat je verrassen door wat het leven voor je in petto heeft!

Wat staat er voor jou op het manifestatiemenu?

Lees ook: Manifestatie-expert Leila Claassens: ‘Spieren kweken door naar de sportschool te staren? Dan stond mijn klapstoel allang bij de voordeur van Basic-Fit’

Leila Claassens (46, getrouwd en heeft drie tieners) is Self-Care Leadership Expert, Manifestatie Mentor en eigenaar van haar bedrijf Manifest Your Dreamlife. Leila heeft een Self-Care methode ontwikkeld waar je op een praktische manier leert connecten met je ware essentie, zodat je jezelf, bedrijf, team en relaties naar The Next Level kunt manifesteren, zonder schuldgevoel of opgebrand te raken. Wil je meer kennis horen van Leila? Op 1 maart 2024 organiseert ze in Breda een Manifestation Mastery Live dag, waar ze duikt in geheimen, do’s en don’t op je dromen werkelijkheid te laten worden. Meer informatie lezen over manifesteren? Check hier alle andere artikelen.

Fotocredit; @caroladoornbosfotografie

You have Successfully Subscribed!