Manifestatie-expert Leila Claassens over geld manifesteren #2

29 oktober 2023 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Vorige maand schreef ik over geld manifesteren en dat dit voor veel mensen een lastige klus kan zijn. Dit komt omdat we zo’n diepe emotionele connectie met geld hebben. Mijn persoonlijke ervaring hiermee is als volgt: Ik kom uit een gezin waar vaak ruzie werd gemaakt over geld. Het leek er bijna nooit te zijn, en als het er wel was, ging het vaak naar familieleden in het buitenland omdat zij vonden dat wij hier genoeg hadden en hen financieel moesten ondersteunen. Dit zorgde thuis vaak voor spanningen, en ik droeg die spanningen rondom geld lang met me mee. Als ik geld had, gaf ik het snel uit, meestal aan traktaties voor mijn vrienden. Ik vond het ook moeilijk om geld te ontvangen. Maar als je dan als ondernemer begint, kan je hiermee snel in de problemen komen. Het succes van je bedrijf hangt immers af van het ontvangen van geld en het genereren van omzet. Ik ontdekte en leerde dat er veel blokkades in mijn relatie met geld waren. Deze blokkades ruimde ik op door:

Mijzelf niet te blokkeren en juist uit de weg te gaan
Dit deed ik door te onderzoeken waar deze financiële blokkade vandaan kwam en deze vervolgens te doorbreken. De oorsprong hiervan lag in mijn jeugd. Ik ontdekte dat bepaalde geldgerelateerde overtuigingen – geld zorgt alleen maar voor ruzie en er is nooit genoeg geld – niet van mij waren, maar ik had deze van mijn ouders overgenomen. Door ze te vervangen door nieuwe, positieve overtuigingen kon ik me losmaken van deze “gijzeling”. Nu zie ik geld niet langer als bron van conflicten, maar als een vorm van liefde.

Open te staan voor magie en kansen, want dat is een van de sleutels tot succes
Door in plaats van obsessief te focussen op het geld zelf, stelde ik me voor wat ik met dat geld wilde bereiken. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen maar te sparen voor die langverwachte Nike Air Sneakers van 350 euro, visualiseerde ik hoe ze aan mijn voeten zouden zitten. En yep, slechts enkele weken later kreeg ik te horen dat vrienden uit Engeland precies die sneakers voor mij konden regelen voor slechts 125 euro. Hoe gaaf is dat?!

Geld te beschouwen als iets waar ik een liefdevolle relatie mee heb. Als je onaardig doet tegen je partner, wil die ook niet bij je blijven.
Om geld te zien als iets waar ik een liefdevolle relatie mee heb, heb ik me er goed in verdiept. Met name het boek “Happy Money” van Ken Honda hielp mij daar enorm bij. In plaats van te mopperen over rekeningen, begon ik “dank je wel” te zeggen, net zoals ik zou doen als ik geld ontving. Ik zorgde ervoor dat mijn contante geld netjes was opgeborgen in mijn portemonnee in plaats van rommelig. En door regelmatig met aandacht mijn bankrekening te bekijken en me voor te stellen hoe ik mijn gewenste saldo zou bereiken, veranderde mijn kijk op geld van negatief naar positief.

Gerichte affirmaties te gebruiken om mezelf te herprogrammeren naar een staat van overvloed.
Om mijn denkpatronen te herprogrammeren zet ik gerichte affirmaties actief in. Dus ik gebruik ze niet slechts eenmaal daags, maar herhaal ze meerdere keren, vaak als afsluiting van mijn meditaties. Hier zijn enkele affirmaties die mij geholpen hebben bij het manifesteren van financiële overvloed. Deze zijn in het Engels, omdat ik vaak luister naar Engelse affirmaties en meditaties, maar je kunt ze gerust in het Nederlands vertalen en gebruiken:

“I am abundant.” “Today, I welcome money into my life.” “I am grateful for the money I have.”

“I am a money magnet.” “Money is my friend.” “Money comes to me in expected and unexpected ways.”

“I am open to receiving money.” “I attract money easily and effortlessly.” (Tip: schrijf ze op en stop ze in je portemonnee bij een bankbiljet)

Het Universum begint pas echt met dansen als jij de eerste stap zet naar wat je wilt. Ik ben volop in beweging gekomen om meer geld in mijn leven te verwelkomen! Actie dus!
Mijn naam “Spiritueel op Sneakers,” is niet zomaar ontstaan. De Sneakers staan voor down-to-earth en in actie komen. Ik ben ervan overtuigd dat manifesteren meer is dan alleen affirmeren en mediteren. Het vraagt om daadwerkelijke acties. Het Universum werkt pas echt voor je als jij zelf stappen onderneemt richting je doelen. Bijvoorbeeld: Stel je plan op om jouw ultieme gelddoel te bereiken. Dit begint met het stellen van haalbare subdoelen, zoals maandelijks 100 euro sparen, spullen verkopen op Marktplaats of jouw salestechnieken verbeteren. Doordat jij aan je doelen werkt, zal het Universum ook in actie komen en met je samenwerken om jouw wensen te vervullen. Maar jij bent altijd als eerste aan zet. Dusssss…..let’s go!

En als bonustip: HEB VERTROUWEN.
Het is erg gemakkelijk om het vertrouwen te verliezen en je over te geven aan negatieve energie, maar daardoor wordt de kans op succes alleen maar kleiner. Blijf dankbaar, zorg voor duidelijke doelen en blijf zo doorgaan, ook al gaat het langzaam.

En dit kan wellicht ook voor jou werken. Probeer het eens. Als het niet lukt, ben ik er gelukkig om te helpen, want ik ben erin geslaagd om mijn relatie met geld te transformeren. Zolang je openstaat om te ontvangen en oprecht gelooft dat geld voor jou zal verschijnen, ben je klaar om geld te ontvangen. Dus, laat het stromen!

Leila Claassens (46, getrouwd en heeft drie tieners) is Self-Care Leadership Expert, Manifestatie Mentor en eigenaar van haar bedrijf Manifest Your Dreamlife. Leila heeft een Self-Care methode ontwikkeld waar je op een praktische manier leert connecten met je ware essentie, zodat je jezelf, bedrijf, team en relaties naar The Next Level kunt manifesteren, zonder schuldgevoel of opgebrand te raken. Wil je meer weten over manifesteren? Lees de andere artikelen op de website!

You have Successfully Subscribed!