Manifestatie-expert Leila Claassens over het manifesteren van een blijvend vakantiegevoel 

23 augustus 2023 | Inspiratie, Manifestatie kennis

Onlangs plaatste ik een bericht op LinkedIn over hoe het soms wel dagen kan duren voordat ik in de vakantiemodus beland op mijn vakantiebestemming. Ondanks de prachtige omgeving en de luxe van de accommodatie, probeer ik mijn weg te vinden als moeder, ondernemer, touroperator en toerist. Dat vergt nogal wat vaardigheden… En dan na een paar dagen verschijnt – eindelijk – dat heerlijke vakantiegevoel en geniet ik intens van elk moment. Het loslaten begint en het vakantiegevoel is volledig aan.

Maar dan komt het onvermijdelijke moment: de terugreis naar huis. Bij thuiskomst duurt het weer even voordat ik gewend ben. Ik hou van mijn huis (wat ik manifesteerde, maar dat verhaal bewaar ik voor een andere keer), bedrijf en vrienden die thuis zijn, maar toch denk ik vaak terug aan de vakantie waarin alles ontspannen was en waarin ik veel quality time besteed met m’n familie. Iedereen verkeert in een gelukzalige stemming. Eenmaal thuis slaat die hectiek van het dagelijks leven weer toe. Dus, hoe houd je die good vibe only-modus, oftewel het vakantiegevoel, zo lang mogelijk aan?

  • Na terugkeer zorg ik ervoor dat ik de eerste drie dagen geen verplichtingen heb. Niets is zo frustrerend en energieverspillend als meteen weer allerlei verplichtingen hebben na enkele weken vakantie. Ik gun mezelf de tijd om te wennen en ruimte te hebben voor spontane activiteiten. Net zoals op vakantie.
  • Ik verken mijn eigen stad als de toerist die ik op vakantie was. Ik ben dol op wandelen, dus ik trek er een middagje op uit en bekijk ik mijn stad met een frisse blik. Wat zou een buitenlandse toerist hier opvallen? Als iemand mij als toerist zou vragen waar je de beste lokale snacks kunt eten, waar zou ik hen dan naartoe sturen? Juist daar ga ik dan zitten met een drankje. Ga zelf op ontdekkingsreis in je eigen omgeving, je zult versteld staan van wat je ontdekt.
  • Naast het wennen aan de thuiskomst, blijf ik ook werken aan mijn manifestatieproces. Als je me kent, weet je dat ik van reizen houd. Of het nu gaat om een reis in mijn eentje naar Zeeland of of met het gezin naar Ibiza. Ik ben er ff niet, heerlijk. Voor mij is reizen niet een ontsnapping aan het dagelijkse leven, maar ik zie het vooral als een bijdrage aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Dus, wat is dan de beste stap? Precies… op zoek gaan naar de volgende bestemming. Zelfs als die pas volgend jaar is. Ik visualiseer waar ik naartoe ga, hoe het eruit ziet, wat ik ga doen en wie weet komt het sneller dan ik denk. Het manifestatieproces is namelijk al in gang gezet.

En… vergeet niet om zowel tijdens, als na je vakantie goed te luisteren naar je innerlijke stem – intuïtie. Tijdens jouw vakantie, wanneer je je in een staat van totale rust bevindt, krijgt jouw innerlijke stem, oftewel je intuïtie, de ruimte om te spreken. Dus luister er aandachtig na. Je kan zomaar antwoord krijgen op vragen als: Wat ga ik na de vakantie anders doen? Ga ik mijn bedrijf omgooien? Ga ik op zoek naar ander werk? Blijf ik nog met de persoon die nu naast me ligt? Als je weg bent van de dagelijkse hectiek kunnen onderliggende gevoelens, die normaal gesproken onderdrukt worden, eindelijk naar de oppervlakte komen. Er is geen druk, druk, druk meer…

Dus, door bewust tijd te nemen voor acclimatiseren en luisteren naar je intuïtie, je eigen omgeving te verkennen als een toerist en voortdurend je volgende reis te visualiseren, kun je dat heerlijke vakantiegevoel praktisch het hele jaar door manifesteren.

Leila Claassens (46, getrouwd en heeft drie tieners) is Self-Care Leadership Expert, Manifestatie Mentor en eigenaar van haar bedrijf Manifest Your Dreamlife. Leila heeft een Self-Care methode ontwikkeld waar je op een praktische manier leert connecten met je ware essentie, zodat je jezelf, bedrijf, team en relaties naar The Next Level kunt manifesteren, zonder schuldgevoel of opgebrand te raken. Wil je meer weten over manifesteren? Lees de andere artikelen op de website!

You have Successfully Subscribed!