Dit kunnen klachten rondom de baarmoeder betekenen volgens Vilna van Betten

28 november 2022 | Dr. Vil, Inspiratie

Healing

Stel dat je begrijpt wat een fysieke klacht jou wil vertellen? Dat je met die kennis gebruikmaakt van je zelfhelend vermogen om jezelf te helen? Laat je inspireren en leer van de signalen die je krijgt van je lichaam, zodat jij je leven kunt manifesteren in de gezondheid die jij wilt. Vilna van Betten gelooft dat alles wat je meemaakt, fysiek of mentaal, bedoeld is om jou in bewustzijn te laten groeien naar meer kwaliteit van leven. Elke klacht in een specifiek gebied van je lichaam staat voor een specifiek thema waar jij naar mag kijken en in mag groeien, waarna je jezelf bevrijdt van die klacht. In haar rubriek Dr. Vil neemt ze een hulpvraag van een lezer van het Manifestatie Magazine onder de loep. 

Vraag van een abonnee

Lieve Vilna van Betten, Dr. Vil, 

Ik kwam per toeval – hoewel, toeval bestaat niet – je oproep tegen op Instagram. Normaal gesproken zou ik hier niet snel aan meedoen en zou ik het een ander gunnen in plaats van mezelf, maar ik dacht dit keer: ik geef mezelf een kans en ga het proberen! 

Ik loop al jaren met fysieke en mentale klachten. Het heeft voornamelijk te maken met het gebied rondom mijn baarmoeder en alle dingen die zijn gebeurd in dat gebied. In het verleden heb ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad, drie miskramen, twee bevallingen die beide uiteindelijk een spoedkeizersnede onder narcose werden. Daarnaast heb ik ook al vanaf pubertijd veel last van hormonen waardoor ik op mijn zeventiende in een depressie belandde en recent januari in een burn-out door alles rondom mijn zwangerschappen, bevallingen en miskramen.

Hier heb ik fysieke en mentale klachten aan overgehouden. Na mijn laatste bevalling van mijn dochtertje (nu anderhalf jaar geleden), heb ik elke dag ontzettend veel pijn aan mijn keizersnedelitteken. Ik of iemand anders (bijvoorbeeld een arts) kan het gebied ook bijna niet aanraken. Gynaecologen hebben ernaar gekeken en onderzocht, uiteindelijk ben ik doorverwezen naar de pijnpoli. Daar hebben ze zenuwpijn, littekenpijn en traumapijn geconstateerd en ze denken aan PTSS. Nu wil de pijnpoli antidepressiva voorschrijven voor de zenuwpijn of injecties in mijn buik spuiten. Ze kunnen van beide niet verzekeren of het mij echt gaat helpen en mijn hart zegt ook: doe dit niet! Ondertussen ben ik wel radeloos en weet ik echt niet meer wat of wie mij kan helpen. 

Het dient zich elke dag aan, dag en nacht, de pijn is er altijd: bij per ongeluk een aanraking is het extreem maar ook mentaal doet het heel veel met me. Het beheerst echt mijn leven en dat van ons gezin. Mijn omgeving ziet het ook en is ook radeloos. Zij willen mij ook graag helpen en het doet hen ook verdriet. 

Lieve Vilna, je zult vast een hoop reacties krijgen en ik begrijp ook zo goed dat je niet iedereen kan kiezen. Wie weet gaan we elkaar zien en spreken. Dank je wel voor het luisterend oor en dat ik mijn bericht heb mogen versturen. 

Ik wens je een hele fijne dag, 

Lieve groetjes, 
Denise 

—————————————————-

Antwoord van Dr. Vil

Lieve Denise,

Allereerst dank voor je inzending en supergoed dat je dit hebt gedaan. Je verdient het om eindelijk eens pijnvrij te zijn en onthoud: jij bent zelfhelende kracht! Ik kan me voorstellen dat je dit af en toe niet meer gelooft, na alles wat je hebt meegemaakt. Ik herken dat ook uit mijn eigen proces; die radeloosheid en die eeuwige zoektocht in de hoop op verlichting. 

Zoals ik het nu lees en met wat ik weet, begon bij jou de verstoring al heel vroeg. Hormonaal uit balans zijn kent vele oorzaken, anatomisch gezien. Denk aan stress, vervuiling, eetpatroon, etc.

Emotioneel gezien gaat dat nog een laagje dieper. Wat maakte jou uit balans? Waar reageerde je zo heftig op? Wat was er thuis of op school zo intens dat jij niet bij jezelf kon blijven? Om jezelf te beschermen en je veilig te voelen heb je hard je best gedaan en tegelijkertijd ben je hierin steeds minder op jezelf gaan vertrouwen. Wellicht wilde je soms het liefst ‘verdwijnen’ of paste je je maar aan om niet te veel ‘anders’ te zijn of afgewezen te worden. Hierdoor kan onbewust een innerlijk gevecht tegen overgave zijn ontstaan en een onbewuste weerstand tegen je eigen vrouwelijkheid, seks of een man. Altijd bezig zijn om te voldoen is dan het gevolg en dat is vermoeiend en stressvol.

Jouw zijnskracht, jouw creatiekracht waren hierdoor uit balans. Weet dat de prachtige liefdevolle zieltjes van jouw miskramen en buitenbaarmoederlijke zwangerschap langs kwamen om jou te leren weer op jezelf te vertrouwen, jezelf lief te hebben en je weer veilig te voelen. Zodat jouw levenskracht en creatiekracht weer mogen stromen. Voel je niet schuldig dat zij niet voor de route van het fysieke leven hebben gekozen. Voor allemaal is dit de juiste en nodige weg geweest. Zet ze maar in een liefdevol licht vol vergeving. Energetisch zijn het jouw kinderen. Erken deze ook helemaal en weet dat ze altijd bij je zijn.

Helaas is door de ervaringen met de keizersnede jouw vertrouwen in je lichaam nog verder weggezakt en lijkt de zielsverbinding met jezelf nu dus harder aan te kloppen dan ooit. Jouw ziel wil verbinden. Met het doorsnijden van meerdere energiebanen tijdens de twee keizersneden, is die energie verstoord geraakt. Het gaat hier om het conceptievat, de maag- en niermeridiaan. 

De verstoring van de maag- en niermeridianen zorgen voor piekeren, zorgen maken en angsten. Het conceptievat is erg belangrijk voor het voortplantingssysteem van zowel mannen als vrouwen, maar vooral bij de vrouw, omdat het puberteit, menstruatie, vruchtbaarheid, conceptie, zwangerschap, geboorte en menopauze reguleert. Je snapt nu denk ik nog beter je klachten. Ondanks de ingreep is dit zeker nog te helen. Je mag aan de slag met het opruimen van de ‘propjes in de rietjes’ (trauma’s) en met het weer in balans brengen van jouw energie.

Gezien de complexiteit van jouw klachtenbeeld adviseer ik in dit geval om jezelf een helende week te gunnen en voor jezelf de tijd te nemen de oorzaken te resetten en je gewenste toekomst te manifesteren. Als moeder van twee mooie kinderen wil je toch fijne bruisende energie hebben? Masterweek  

Voor nu kun je al aan de slag met wat oefeningen.

Start sowieso iedere dag met de dagelijkse oefeningen onderaan deze pagina. BMR-Methode  

Eindig deze oefening met gekruiste handen en voeten en affirmeer

 • Wat ik ook meemaak, ik blijf in balans
 • Ik zorg goed voor mijzelf en hou van mijn lichaam
 • Ik ben altijd en overal veilig
 • Ik beschik over een zelfhelende kracht
 • Ik luister naar mijn lichaam en koester haar
 • Ik herken, erken en handel naar mijn emoties
 • Kwetsbaarheid is mijn kracht
 • Ik geef als moeder het goede voorbeeld door goed voor mezelf te zorgen
 • Ik ben mijn ervaringen en mijn lichaam dankbaar voor de lessen
 • Ook al zie ik de lessen nog niet meteen, ik vertrouw op het proces
 • Ik heb geduld, liefde en vertrouwen
 • Ik delete alles wat niet dient en download alles wat bijdraagt met gemak

Luister deze helende meditaties met binaural beats die ervoor zorgen dat de helende frequentie vanzelf wordt geactiveerd. Meditatie

Zorg daarnaast voor een gezonde leefstijl, dus eet zo natuurlijk mogelijk (vermijd pakjes, zakjes en suiker), drink veel gembercitroenthee en zorg voor regelmatige uitdagende beweging binnen de mogelijkheden die je hebt.

Geniet van je helende reis.

Happy Healing,

Vilna van Betten

Over Vilna van Betten

Vilna van Betten is founder van de Body Mind Reset Methode en auteur van de bestseller Heel. ‘Dr. Vil’ is een gekozen rubrieknaam met een knipoog. Herkenbaar en met een dubbele betekenis. Vilna is geen arts, wel zeer ervaren en geleerd. Zij heeft vele jaren kennis opgedaan en opleidingen genoten op gebied van psychologie, energetische geneeskunde, oosterse geneeswijzen, kwantumfysica en epigenetica en met haar methode inmiddels al duizenden mensen begeleidt naar heelheid. Voor meer informatie, kijk op haar website: www.vilna.nl.

Meer lezen? Neem een abonnement of bestel een losse editie! Bestel Of lees ook: Vilna van Betten helpt je om zelf balans te creëren in je leven

You have Successfully Subscribed!