Manifestatie-expert Leila over liefde manifesteren: ‘Liefde krijgen van een ander, begint bij jezelf’

23 mei 2023 | Columns, Inspiratie

Liefde! Onbereikbare liefde. Verboden liefde. Zelfliefde. Vriendschappelijke liefde. Universele liefde. We hebben allemaal liefde nodig in ons leven. Maar wat als je geen affectie kent of dit juist mist. Kan manifesteren daarbij helpen? Mijn onbereikbare, verboden, grote liefde heb ik gemanifesteerd. Dit jaar zijn we 22 jaar gelukkig getrouwd. Dus op de vraag of je liefde kan manifesteren? Het kan!

Liefde manifesteren uitdagend maar niet onmogelijk
Soms lijkt de liefde die je op het oog hebt onmogelijk of onbereikbaar. Maar niets is wat het lijkt. Ik werd op mijn 21ste verliefd. Op een jongen met een andere godsdienst, cultuur en huidskleur. Mijn ouders waren hier niet blij mee, want zij hadden een andere partner voor hun dochter voor ogen. Deze was toch echt verboden. En ik? Ik wilde gewoon een man die net zoveel van mij hield als ik van hem. Een man met wie ik kinderen zou krijgen, de hele wereld kon afreizen en genieten van het leven. Een man die mij in mijn waarde zou laten en voor mij zou vechten als dat nodig is. Mijn liefdesverhaal ging dus niet bepaald over rozen, maar eerder een veld met doornen. Door die verboden liefde, mijn onzekerheid en het schuldgevoel. Toch heb ik de liefde van mijn leven aan mijn zijde. Manifesteren heeft mij daarbij geholpen.

Misschien denk je nu: maar, wat doe ik dan verkeerd? De kans is groot dat jij je al suf manifesteerde, visualiseerde en jounalde om die liefde naar je toe te manifesteren. Maar tot nu toe hebben de tientallen YouTube-video’s en talloze blogs over het manifesteren van ‘the one’ niet z’n vruchten afgeworpen. Het blijft behoorlijk onbewoond op jouw liefdeseiland. Ondertussen frustreer jij je eindeloos over het gemis van deze persoon. Misschien geef jij jezelf (on)bewust een boel kritiek hierdoor. Ik geloof niet dat het ‘m zit in iets fout doen. Ik denk dat je hier en daar dingen moet tweaken om te manifesteren wat jij wil. Buckle up, want ik heb een paar tips voor je.

Liefde krijgen van een ander begint bij jezelf.

  • Vind jij jezelf wel lief?

Oei. Deze vraag is direct, maar hard nodig. Want, wil jij liefde krijgen van een ander dan moet je eerst lief zijn voor jezelf. Best een cliché, hè? Maar da’s niet voor niets. Álles begint namelijk met de liefde voor jezelf te voelen. Als je dit lastig vindt, kun je aan de slag met affirmaties en positive self talk. Hiermee herprogrammeer je jouw onderbewustzijn om zelfliefde te cultiveren. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben liefde en geluk waard,’ ‘Ik omarm mijn ware ik’ of ‘Ik houd van mezelf en accepteer mezelf onvoorwaardelijk’. Je kunt jouw manier van denken – en hierdoor meer zelfliefde ontwikkelen – veranderen door dit consequent te herhalen.

  • Hoe ziet selfcare er voor jou uit?

Geef prioriteit aan jouw selfcare activiteiten die niet alleen je lichaam, maar ook je geest en ziel voeden. Een ontspannend bad, massage of een dagje naar de sauna is voor mij geen selfcare. Deze activiteiten noem ik onderhoud. Selfcare is geen quick fix. Het is durven kiezen om innerlijk werk te doen om vanuit je ware essentie te leven. Omarm je uitdagingen, vaste patronen, wensen en verlangens en kwaliteiten. Geef het jouw aandacht. Want, dat verdien je. En dat mag je zelf ook geloven.

  • Hoe dankbaar ben jij voor jezelf?

Neem je weleens de tijd om na te denken over je positieve eigenschappen, prestaties en de dingen die je aan jezelf waardeert? Schrijf ze op in een dankbaarheidsdagboek of zeg ze hardop. Door je te concentreren op de dingen die je leuk vindt aan jezelf kun je de liefde naar jezelf vergroten.

De grootste stappen naar meer (zelf)liefde heb jij gezet. Onthoud dat zelfliefde een reis is. Het kost tijd en geduld om die liefde te ontwikkelen. Dat is er niet met één pagina aan dankbaarheid. Wees onderweg aardig voor jezelf. Omarm het proces van jouw zelfontdekking en groei.

Hoe manifesteer je de liefde van je leven?

Weet wat je wilt
Neem de tijd om je gevoelens te onderzoeken en te begrijpen waarom je deze persoon zo graag wilt, zelfs als deze onbereikbaar is. In mijn geval wilde ik iemand met wie ik ging reizen, kinderen krijgen, van het leven genieten en samen oud worden.

Visualiseer en voel de liefde
Door gebruik te maken van visualisaties en positieve affirmaties creëer je in je geest levendige beelden van een liefdevolle relatie met deze persoon. Stel je voor hoe het zou zijn om samen te zijn, hoe jullie je voelen en wat jullie samen beleven. Voel de emoties en de liefde alsof het al werkelijkheid is. Door je te richten op deze positieve energie, trek je mogelijkheden aan die kunnen leiden tot een vervullende relatie. In mijn geval zag ik hem achter de kinderwagen lopen maar ook hoe we samen in onze schommelstoel naar onze kleinkinderen kijken.

Werk aan jezelf en sta open voor nieuwe kansen
Terwijl je de liefde voor deze persoon manifesteert, is het belangrijk om ook aan jezelf te werken. Dus daar komen de eerste 3 punten die ik hierboven beschreef over ‘liefde krijgen van een ander begint bij jezelf’. Investeer in je eigen welzijn, passies, interesses, persoonlijke groei en geluk. Dit zal niet alleen je zelfvertrouwen vergroten, maar ook nieuwe kansen en mogelijkheden in je leven aantrekken. Sta open voor nieuwe mensen en ervaringen, want jouw Mr./Mrs. (Yeah)Right kan je zomaar vinden op hele onverwachte plaatsen.

Note to yourself: Het is essentieel om te onthouden dat het manifesteren van liefde een proces is en dat de uitkomst mogelijk anders kan zijn dan je verwacht. Het belangrijkste is om liefdevol en geduldig te blijven, zowel met jezelf als met anderen.

Leila Claassens (46, getrouwd en heeft drie tieners) is Self-Care Leadership Expert, Manifestatie Mentor en eigenaar van haar bedrijf Manifest Your Dreamlife. Leila heeft een Self-Care methode ontwikkeld waar je op een praktische manier leert connecten met je ware essentie, zodat je jezelf, bedrijf, team en relaties naar The Next Level kunt manifesteren, zonder schuldgevoel of opgebrand te raken. Wil je meer weten over manifesteren? Lees de andere artikelen op de website!

Fotocredit; @caroladoornbosfotografie

You have Successfully Subscribed!