MANifesteren met Michael Pilarczyk

29 april 2024 | Interview

Manifesteren met Michael Pilarczyk

Het ontastbare tastbaar en het onbegrijpelijke begrijpelijk maken. Wat maakt nou dat bij de één hard werken wel wordt beloond, en dat de ander maar blijft zwoegen en niet het gewenste resultaat behaalt? En wat heeft manifesteren eigenlijk met hard werken te maken? Volgens Michael Pilarczyk álles. En dan nog blijft het een magisch element, zo zegt hij, waarmee je soms wel en soms geen succes behaalt. Het is ook niet zomaar te leren en uit te leggen, volgens hem. Maar bewustwording is de eerste stap. Michael Pilarczyk weet door middel van zijn boeken, podcast, app en theatertours enorm veel mensen te bereiken. Met zijn rust, kracht en vastberadenheid doorbreekt hij de mist voor menig oog. Iedere dag wijdt hij al zijn energie aan zijn afspraak met een hogere intelligentie om de mensheid meer bewust te maken. En dat is hard werken.

Wat is de wet van aantrekking en creatie voor jou?
Michael Pilarczyk: ‘Waarschijnlijk geef ik een antwoord dat je niet vaak krijgt, maar voor mij betekent creatie en manifesteren vooral dat je keihard moet werken voor datgene wat je wilt. Om dat te kunnen moet je eerst en vooral duidelijk weten wat je wilt bereiken, een hands on mentaliteit hebben en nooit opgeven. Er zijn mensen die heel hard werken en het niet voor elkaar krijgen, maar die begrijpen nog niet echt hoe die creatiekracht werkt. Zelfs ik denk nog wel eens: wanneer zal het me eens lukken, als ik ergens al lang en heel hard aan heb gewerkt. Wat is dan die magic touch waardoor het soms wel en soms niet lukt? Je moet als het ware een andere laag in de werkelijkheid zien. Dat kun je niet leren. Je kan alleen een inzicht krijgen: een gevoel van ‘aha!’ en ineens begrijp je het.

Lees ook: Leontine Ruiters over loslaten: ‘Elk probleem dat ik had met vriendjes of vriendinnen hield ik voor me

Wanneer viel dat kwartje bij jou?
Michael Pilarczyk: ‘Toen ik Think and Grow Rich van Napoleon Hill voor het eerst ging lezen, besefte ik dat wat hij schreef, ik grotendeels al deed. Niet alles en zeker niet bewust, maar blijkbaar deed ik iets wat goed werkt. Ik ben er toen meer over gaan lezen en het meer gaan toepassen. Ik heb twintig jaar lang duizenden mensen gevraagd: “Hoe werkt het nou?” Nooit kon iemand mij daarop antwoord geven. Het enige wat ze zeiden was: “Waarom stel je die vraag? Dat weet jij toch allang?” Ja, sommige mensen ‘weten’ het van nature, maar beseffen zich niet dat ze het weten, daarom blijft het iets heel magisch. Het is ongrijpbaar. Ik denk ook dat niemand het echt kan uitleggen. Maar áls je het begrijpt en voelt, dan is het heel simpel. Mensen die beweren dat ze aan het manifesteren zijn, en tegelijkertijd niks doen om hun doel te bereiken, slaan volledig de plank mis. Ik ken geen mensen die succesvol dingen willen realiseren en daar vervolgens weinig tijd aan besteden. Manifesteren betekent gewoon zestien uur per dag werken.’

Maar om in die verbinding te blijven heb je toch ook rust nodig?
Michael Pilarczyk: ‘Natuurlijk heb je rust nodig. Ik kan juist vanuit rust heel snel tot de kern komen, omdat ik dan uit mijn hoofd ben. Dan kan ik iemand coachen en het gesprek leiden, of misschien beter gezegd, dan laat ik het gesprek leiden door iets groters dan mezelf en zet ik mezelf even op stand-by. Door drie vragen te stellen kom ik snel tot de kern. Zodra ik weer uit die stand-by rustmodus ga, terug in mijn hoofd zit, ben ik die verbinding kwijt. In mijn boek Je Bent Zoals Je Denkt heb ik het over de verbinding met de bron. Dan lijkt het allemaal vanzelf te gaan, alsof je geholpen wordt. Maar wanneer jij bijvoorbeeld boos bent en daardoor in een lage frequentie zit, dan kun je die verbinding niet maken. Dat is onmogelijk. Daarom geloven velen niet in de aanwezigheid van een bron en roepen ze al gauw ‘zweefteef ’ of andere onaardige dingen. Ergens weten ze dat er íets is wat ze niet kunnen verklaren, maar om niet bij hun eigen tekortkoming te hoeven komen, kunnen ze beter en makkelijker de ander veroordelen. Ik merk ook weleens dat ik geïrriteerd ben, boos word en niet die verbinding kan maken. Dan is rust essentieel. Ik heb een woonomgeving gecreëerd waarop ik heel snel uit die gekkigheid kan stappen en weer terug kan naar de rust.’

Er is dus een kracht die ons kan ondersteunen bij een bepaalde intentie of vraag?
Michael Pilarczyk: ‘Ja, maar of het werkt hangt ervan af of je het juiste telefoonnummer hebt. Als je bij wijze van spreken een willekeurig persoon opbelt voor hulp, dan zullen ze ophangen. Dus als jij, wanneer het voor jou uitkomt, lukraak iets het universum in gooit, zonder overtuiging of de juiste intentie, dan is dat hetzelfde als op de Dam ronduit van alles gaan roepen. Dat is dwaasheid. Je moet wel weten aan wie je wat vraagt.’

Het hele artikel van Michael Pilarczyk over manifesteren lezen? Bestel hier de Let it go-editie, inclusief interviews met Leontine Ruiters en Willemijn Welten. 

You have Successfully Subscribed!