Misschien ken je het wel: je stapt een ruimte binnen en voelt meteen wat er aan energie in de ruimte hangt. Blokkades in de energie druipen letterlijk van de muur. Hoe kan je er dan voor zorgen dat er weer goede energie door de kamer stroomt? Dat is het moment dat Feng Shui om de hoek komt kijken. Het is een oude Chinese filosofie en praktijk die is gericht op het stimuleren van de harmonie en de stroom van energie Qi (chi). De energie die in jouw omgeving aanwezig is, zoals je woonkamer en kantoor, heeft namelijk invloed op je welzijn, geluk en succes. Het woord Feng Shui betekent letterlijk ‘Wind’ (feng) en ‘Water’ (shui). Dit staat symbool voor de kracht van natuurlijke elementen en de werking hiervan op de energie in onze omgeving.
Wat zijn de basisprincipes?
Door middel van Feng Shui toe te passen in je omgeving, kan je positieve energie bevorderen en negatieve energie verminderen. Als jij hier goed gebruik van maakt in je omgeving, dan stimuleer je niet alleen de balans in je kamer, maar ook je persoonlijke gemoedstoestand. Maar, wat houdt dit eigenlijk in? En welke ingrediënten zitten in het Feng Shui-sausje?
De basisstroom van Feng Shui
Qi, is de basisenergie waar Feng Shui op is gebaseerd. Het is de levensenergie die door ons allemaal heen stroomt en alles in het universum verbindt. Het is een dynamische kracht, die beweging en verandering in het universum mogelijk maakt. Als jij die energie zo goed mogelijk weet te laten stromen in je woning, dan ervaar je niet alleen innerlijke rust, maar gaat je mentale en fysieke gezondheid er ook op vooruit.
Opposites attract balance
Wie kent het niet. Het concept van dualiteit: Yin en Yang, van donker en licht, zacht en hard. Yin staat hierbij voor de vrouwelijke energie, de kracht die rust, stilte en introspectie vertegenwoordigt. Yang gaat over de mannelijke energie, die staat voor actie, kracht en groei. Als je deze dynamische en complementaire krachten in balans brengt, dan creëren zij samen een dynamische dans waardoor de Qi-energie weer beter stroomt.
Feng Shui: natuurlijke elementen
De vijf elementen – water, vuur, aarde, lucht en metaal – zijn ook een belangrijk onderdeel. Deze elementen, ook wel Wu Ching in het Chiness, hebben ieder hun eigen symbolische betekenis. Door deze op een strategische manier in je woning neer te zetten, kan je niet alleen de Qi-stroom verbeteren, maar ook bepaalde eigenschappen en waarden manifesteren. Zo staat hout bijvoorbeeld voor groei, creativiteit en nieuwe ideeën en zo kan vuur je passie, energie en enthousiasme bevorderen.
Dus, gaan die Feng Shui belletjes al rinkelen? Wil jij jouw levensenergie weer in harmonie en balans brengen? Plan dan snel een leuk restyle momentje voor jezelf in. Zo kan jij weer heerlijk gedijen in een serene omgeving.
Wil je weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan nu: Zo maak je jouw huis feng shui-proof